Nyttan med kon

Den här uppsatsen lästes upp en dag på Rix FM radiokanal. De har sedan blivit nermailade och nerringda då folk ville höra den igen och så gjordes det, men den lades också ut i skrivet format på radiokanalens hemsida.
Uppsatsen är skriven av en okänd mellanstadieelev i vårt land.
 
"Nyttan med Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till
staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.
Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.
På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.
På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar. På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.
Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu. Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.
Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon
slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning. Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket."

hahahaha I lööv it!


Bild från Google

Dagen innan

Jag är trött. Här suttit i skolan från 7-20 och det känns som att jag är totalt tom i huvudet, blandar ihop allt. De sista tre timmarna kunde jag iaf släppa tentan lite för då var det ju kvällskursen som gällde. Bilda aldrig ett handelsbolag säger jag bara....farliga grejer det där. Kom hem strax efter 20 och hoppades på att få lite gjort innan morgondagen, men då visar det sig att grannen har fest. Golvet och allt i glasväg vibrerar bokstavligen. Helt sjukt vad de spelas och skriks. Och då kan jag tillägga att han bor på första våningen och jag på tredje. Kan inte koncentrera mig. Om de inte slutar om några timmar så kommer jag bli en sån rabiat kärring som går ut på balkongen och skriker att de ska hålla käften. Så många gånger som jag fått klagomål tycker jag faktiskt att det är någon annas tur, vardag och allt. Fjortisbrudar som sjunger sweet home alabama, vackert. Lippan 18, hur roligt kan det vara?!
Nåja hoppas saker och ting klarnar bara jag får sova på saken. Måtte Gud vara med mig i morgon!


Onsdag

Längtar så mycket till på fredag så jag tror att jag snart spricker. Det ska bli helt underbart att få släppa plugget en hel dag, för på söndag börjar det ju ingen. Jag kan iaf konstatera att tentor inte är bra för min viktnedgång. Jag hinner inte laga mat eftersom jag är i skolan till sent på kvällen och då blir det ju att man äter i skolan. Ingen Viktväktarmat direkt, plus att jag inte hinner träna. Men på söndag, jäklar vad det ska trampas! Längtar. Nu blir det tillbaka till pluggeriet.

Bjuder på en till film med Håkan. Han e min nya idol tror jag haha!



"tretton treppor på fjorton sekunder" hahaha yeah right!


Frukost
Macka
kaffe
= 6 points

Lunch
Pasta med lax och spenat
= 10 points

Middag
Pyttipanna
ägg
rodbetor
= 6 points

Mellanmål
2 klementiner
i banan
kaffe
= 1 points

Motion: ingen
Totalt 23 points

Tisdag

Frukost
Macka med ost
kaffe
= 6 points

Lunch
Köttfärssås och pasta
Klementin
= 7,5 points

Middag
macka med ost
Klementin
= 6 points

Mellanmål
Torkade aprikoser
Kaffe
= 4 points

Totalt 23,5 points
Motion: ingen

Vägning vecka 4

Nu så, nu är jag på rätt spår igen. Var faktiskt lite nervös i morse när jag vägde mig. Men det fanns det ingen anledning till, eftersom jag hade gått ner 1,6 kg. Känns bra att det går åt rätt håll igen. Är lite orolig för hur det kommer att gå med träningen i veckan. Kommer inte hinna träna nåt förutom idag, eftersom jag kommer att sitta i skolan från 8- 20 varje dag och hysteri plugga. Jag blir så trött på mig själv att jag alltid gör såhär. Nästa kurs MÅSTE bli annorlunda. Hur svårt ska det vara egentligen. Då skulle jag tom kunna ha ett socialt liv under tenta veckan. Det är ju inte så att man bränner speciellt många kalorier när man bokstavligen sitter på rumpan i tolv timmar...
Nu ska jag gå och göra matlåda tills imorgon. Har kommit fram till att jag lätt trillar tillbaka i osunda vanor när jag inte planerar mina måltider...

Frukost
Fullkornsmacka med ost och grönsaker
= 5 points

Lunch
Kyckling med potatis och sås
= 8 points

Middag
Två mackor med philiost, gurka och skinka
= 10 points

Träning: Spinning
Totalt 23 points

Suck

Det här kommer vara jag på torsdag kväll


Att jag A L D R I G lär mig!





Bilden är lånad från Google

Ätardag

Idag har jag varit och jobbat. Gött med lite extra pengar. Efter jobbet tog jag en promenad hem. Mp3n gick på högvarv och det blåste som attan, jag tror nästan jag har fått lite träningsvärk i benen =) Shajse, klockan är snart 19 och jag har fortfarande inte öppnat böckerna...sitter här och sneglar på dom och det hjälper ju ingen. Äh, skärpning! Gud vilken spännande lördag jag kommer att ha.


Idag tänker jag inte ens besvära mig med att skriva upp vad jag har ätit. Lördagar är min ätardag. Skötte mig bra fram till middagen. Då fick jag den smarta iden att gå till affären och köpa lite ostbågar. Blev en Plopp och en julmust också. Jaaa, Julmusten är här!! wiii! Sen när jag kom hem var jag så hungrig att jag inte orkade laga middag. Tyckte ostbågarna kunde fungera som ersättare. Bra ide. Så vad hände? Jo, jag åt halva påsen. Började må jätte illa. Kastade andra halvan som var kvar i soporna och nu sitter man här i soffan och är så där äckligt mätt på helt fel saker...att man aldrig lär sig! Men det är faktiskt lördag =)


Jag hitta förresten två filmer till från Ensam mamma söker, men den här gången från första säsongen. Spännande killar ena mamman valde ut måste man ju säga...höhöhö





Höst deppig

Gud vilket höstrusk det är ute. Vaknade i morse av att fönstret höll på att blås sönder. Det var iaf så det kändes. Känns som att jag har varit inne i en mindre höst depp det senaste. Grått och trist ute, inget roligt som händer, allt har bara känts tråkigt och meningslöst. Skola, plugga, träna. Skola, plugga, träna. Känns som att jag springer i ett ekorrhjul som bara går runt, runt, runt och som man inte kan ta sig ur. Men så pratade jag iaf med Humpie i går och efter det kändes livet genast lite roligare. Vi bestämde att jag och Dumle ska åka och hälsa på henne v 45. Det ska verkligen bli jätte roligt! Saknar henne jätte mycket! Har inte varit och hälsat på henne sedan förra sommaren. Evigheter sedan! Det är konstigt hur mycket roligare allt blir bara man har något att se fram emot =)


 Idag skickade jag och Mickan in vårt arbete också. Skönt att slippa tänka på det och bara kunna fokusera på tentan. Längtar till Nästa fredag också, då ska jag unna mig en tokfylla för att fira att tentan är gjord. Najs!

Jag är ju lite av en dokusåpa fan och råkade komma över två mer eller mindre "pinsamma" klipp från Ensam mamma söker som delvis inte kom med i programmet. =)




hm...inte helt rätt taktik kanske...


"Nä, jag är inte sur.." Yeah right!


Frukost
2 knäckebröd
philiost
skinka
= 3 points

Lunch
macka med ost och skinka
kaffe
= 7 points

Middag
plättar med hallonsylt
= 14 points

Motion: ingen
Totalt 24 points

Inga konstigheter

Idag har jag börjat mitt tenta plugg. Nästa fredag är det dags för dagen D igen...eller dagen T kanske... Har lite dålig plugg disciplin så det blir ju en och annan Tetris mellan sidorna. Förr var jag hooked på Spindelharpan, nu är det Tetris som gäller, ombyte förnöjer sägs det. 
Nu ska jag gå och vika tvätten som legat här sedan i förrgår, sen blir det att traska iväg till kvällskursen. Känner inte alls för det idag. Skulle behöva sitta här och läsa istället. 
Missade Färjan i måndags men nu har jag fått det bekräftat. Han miffot till bartender, Håkan Hellin, som alla känner igen var med i dokusåpan Baren 2000 (tror det var första säsongen). Här kommer en liten snutt från Färjan.
Inga konstigheter...hahaha
Han är väl för rolig...






Frukost
2 knäckebröd
Skinka
Philiost
ett stort glas mjölk
= 5 points

Lunch
Kyckling i pepparrotsås och ris
ett stort glas mjölk
= 8 points

Middag
Kinagryta med ris
= 3 points

Motion: Ingen
Totalt 16 points


Onsdag

Frukost
2 knäckebröd
skinka
philiost
= 3 points

Lunch
Pasta med kräftstjärtar
= 4 points


Middag

Kyckling i pepparrotsås och ris

= 6 points


Mellanmål

Klementin

2 koppar kaffe

Banan

= 1,5 points


Träning: Spinning

Totalt: 14,5 points


No more Jenny

Nu har jag fått tillbaka min parkeringsplats. Skönt! Den har varit stulen i några dagar. Nu kan jag äntligen sova gott på natten igen.

Idag var jag på spinning. Hade glömt bort varför jag inte brukar gå på hennes pass. Nu kommer jag ihåg. Det värsta jag vet är när man måste vara så där super tjeck och tjoa och heja på andra som man inte känner. Trodde spinning var en individuell träning, men tydligen inte under Jennys pass. Jag vill bara gå in i mig själv när jag är där. Hade jag velat ha lagkänslan så hade jag  väl spelat fotboll eller nåt. När jag ändå är igång kan jag passa på att klaga på de där jobbiga kärringarna som skriker när de spinner. Varför gör man det? Flåsa och tycka det är as jobbigt gör ju alla, men varför skrika? Låter som att de ska dö. Jag lovar att de är sådana kärringar som går hem till sina gubbar och fejkar överdrivna skrikande orgasmer. Nä, nu får Marre komma så jag slipper irritera mig över såna här saker....Ja just det, inte nog med att vi var tvungna att hejja på grannen bredvid oss, helt plötsligt, mitt i en låt, var vi tvungen att applådera igång varandra...Där satt vi, 30 idioter och klappade händer i takt med musiken, vet inte om jag har missuppfattat det hela men jag vill spinna när jag är på ett spinning pass, inte gå på nån peppningskurs!



Källa: kossan.se

Frukost
Två knäckebröd
skinka
Philadelphia ost extra light
= 3 points

Lunch
Pasta med grönsaker
ett stort glas mjölk
= 4 points

Middag
makrill
två knäckebröd
= 5 points

Mellanmål
Äpple
Kaffe
= 0 points

Kvällsmål
2 mackor med skinka och philiost
= 6 points

Motion: spinning
Totalt 18 points

Vägning vecka 3

Det var som jag trodde. Jag och vågen blev lite ovänner i morse. Har gått upp 1 hg! OK, det är inte speciellt mycket, men om man jämför med -1 kg så är det inte alls roligt. Nåja, får se det här mindre nederlaget som en extra peppning inför kommande vecka. Jag är bara så grymt sugen på ALLT! Jag antar att det beror på att "den tiden i månaden" närmar sig. Det är konstigt hur påverkad man kan bli. Antingen vill jag äta något onyttigt eller så vill jag grina. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i choklad, nu skulle jag kunna döda för en plopp! Men jag är starkare än suget! Haha.
 
Igår fick Lillan åka hem till mamma och pappa igen. Trist. Ett dygn var vad min allergi klarade av. Hade säkert kunna haft henne en dag till men då skulle jag nog vara  tvungen att göra ett besök på sjukhuset och det vill jag hels undvika. Hur som helst så hade vi väldigt mysigt. Vi gosade, sov skeden och lekte var är katten =) Lillan är min klara favorit av klanen fyra! Black Beauty.




Här leker vi "var är Lillan?" Hittar ni henne?


Frukost
2 knäckebröd
skinka

Philadelphia ost extra light
= 3 points

Lunch
Pasta med kräftstjärtar
= 4 points

Middag
Pasta med kräftstjärtar
= 4 points

Mellanmål
2 klementiner
vindruvor
Kaffe

Motion: ingen
Totalt 11 points


Lillan

Dagen började med att jag försov mig. Klockan ringde kl 9, sen skulle jag bara blunda lite. Vaknade 9.38 och Dumle skulle hämta upp mig 9.45 eftersom vi skulle iväg och köra vårt dubbel pass. OMG! Skynda, skynda! Måste ju äta lite frukost om jag ska orka träna...tar det gamla vanliga, hallon och yoghurt...eller inte, yoghurten är slut! Hjälp, ingen frukost! Äh, äter de två matskedarna yoghurt som är kvar och går iväg för att ta på mig träningskläderna. Fråga mig inte hur men på något sätt fastnade dragkedjan på byxorna i min piercing....satan vad ont det gjorde. Trodde hela bröstvårtan hade lossnat, att jag över huvud taget har den kvar är ett under. Men jag är grymt tacksamt! Så det var början på min Lördag, gillar inte riktigt att stressa så tidigt på morgonen...

Idag kom Lillan!
Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att adoptera henne om den inte varit för min allergi. Hon är den sötaste. Det verkar tom som att Doris och Steeve kan vara trygga. Såg allt att hon spanade in dom förut men jag tror inte att hon fattar att de är sådana levande ting som hon brukar äta =)

Har lite ångest för vägningen på måndag...det känns som att jag har gått upp och inte ner. Ikväll så svullade jag och Dumle massa våfflor. Svingött! Har inte ätit vofflor sen dagis tror jag...Det måste bli skärpning i veckan.


Bild google

Frukost 
2 msk yoghurt
hallon
= 0.5 points

Lunch
Köttfärsås
Pasta
= 7,5 points

Mellanmål
Äpple
=0 points

Middag
Våfflor med light glass och hallonsylt
= ?

Motion: Spinning och body pump
Totalt antal points ???


Fredag



Frukost

yoghurt
Hallon
GI musli
= 3 points

Lunch
Vegetarisk kinagryta
Pasta
= 3 points

Middag
Köttfärsås
Pasta
= 7,5 points

Mellanmål
Äpple
Latte
= 4 points

Motion: ingen
Totalt: 17,5 points
 

Teknikens under

Nyss hemkommen från skolan. Mickan och jag träffades i skolan runt tio tiden för att sätta igång med arbetet och det gick ju bra. Vid halv ett snåret tyckte vi att det var dags för en välförtjänt lunch. Vi sparar arbetet och traskar iväg. Eftersom jag inte förberett någon matlåda så gick vi och köpte var sin kaloribomb i smörgåsväg. Väldigt god men ack så onyttig...skagenröra, eller var det smögen? Hm, jag lär mig aldrig skillnaden. Nåja, äckligt mätta gick vi tillbaka till skolan för att fortsätta med uppsatsen. Vi ändrar, funderar, lägger till, skriver slutsatser och är allmänt duktiga. När klockan närmar sig halv fem måste Mickan iväg med tåget och vi ska mejla över arbetet. Vi sparar, stänger ner och loggar in på hotmail. Trycker på bifoga....men....hmm....vart är arbetet?....ehhh....det måste ju ligga här...ehhh....borta! PANIK! Jo, arbetet är BORTA! Finns inte. Gone. Fakk!! Det visade sig att jag hade loggat in på min sida, sidan inget sparas på. Tre timmars jobb är bortkastat. Bara att börja om. Vi kan ju iaf vara glad över att vi har kvar arbetet som det var innan lunchen....Så nu vet jag vad som händer efter träningen iaf.
Snart dags för middag....fortfarande mätt sedan lunchen. Tror faktiskt det finns en chans till att jag håller mig inom pointens gränser ändå, eftersom spinningen motsvarar 9 points. puh!


Frukost
Yoghurt
Hallon
GI musli
= 3 points

Lunch
Baguett med någon form av onyttig röra
= 17 points

Middag
Makrill
2 st fullkorn knäckebröd
= 5 points

Mellanmål
Klementin
Äpple

Motion: spinning
Totalt 25 points (16 om jag drar bort spinningen)
 

Bild från google

Mitt i veckan

Idag blev arbetet i stort sett klart, ska sammanställa det sista imorgon. Härligt att det äntligen närmar sig sitt slut! Det blev quizzen den här veckan igen. Har fått tillökning i vår lilla grupp men lyckades inte vinna den här gången heller...Har lite dåligt samvete för att jag avbokade spinningen, men på lördag blir det dubbelpass så tänkte att det jämnar ut sig i slutändan. Nu blir det sängen! Nattinatt!


Frukost
Yoghurt
Hallon
GI musli
= 3 points

Lunch
Pastagratäng med kyckling och grönsaker
= 7 points


Middag
Restaurangmat
2 öl
= säkert 23 points


Motion: ingen
Totalt  minst 33 points


Piiiip

Jag känner mig rastlös samtidigt som jag är super stressad. Är det möjligt? Skyller allt på den här uppsatsen, men det går framåt. Imorgon blir det tok skrivning så förhoppningsvis är vi klara på torsdag. Ska bil väldigt skönt.
På fredag kommer Lillan på besök över helgen. Hon behöver lite välförtjänt semester =) Hoppas bara att Doris och Steeve inte ligger i farozonen. Men det är nog lugnt, hon är för tjock för att hoppa så högt. Det har jag fått bekräftat =)...en till som borde vara med i vårt Fat Race. Lillan kanske kan ta Idas plats för hon verkar ju ha hoppat av ;-)

IDA! JAG SAKNAR DIG! Vi skulle ju stötta varandra!! KOM TILLBAKA!

Nu börjar jag bli riktigt irriterad! När jag kom hem från min kvällskurs kom det skumma ljud från högtalarna på tågstationen. Fråga mig inte hur men jag tror att någon ringt ett telefonsamtal och på något sätt kopplat ut det i högtalarsystemet ....piiiiiip....piiiiip......piiiiiiip........piiiiip........det är många som ringer just nu, var god försök senare.....piiiip....piiiip...piiiip.......så har det hållit på i snart en timme! Borde inte samtalet kopplas ner?! Det hörs liksom in till min lgh. Undra om jag kan ringa och klaga. Nej, just det. Linjen är väl upptagen.... Ännu ett I-lands problem antar jag. Kan man bli irriterad för mindre =)




Jag gillar tydliga budskap.

Frukost
Naturell yoghurt
Hallon
GI musli
= 3 points

Lunch
Pastagratäng med kyckling och tomatsås
Tropicana
= 7 points

Middag
Pastagratäng med kyckling och tomatsås
= 6 points

Mellanmål
Klementin
= 0 points

Motion: 45 min på gåbandet
Totalt 16 points

Vägning vecka 2

I dag när jag ställde mig på vågen visade den 65,7 kg. Wiii! Det blir -1 kg sedan förra veckan. Tror jag ska göra så att jag väger mig på morgonen istället för på kvällen. På morgonen är man ju liksom mer "nollställd". Ja, så får det bli. Det känns hur som helst bättre när vågen visar lite mindre =)


Bild: Google


Frukost
Vanilj yoghurt
Hallon
GI musli
= 3 points

Lunch
Thai Wok
= 5 points

Middag
Pastagratäng med kyckling och tomatsås
= 6 points

Mellanmål
Banan
Klementin
= 1 points

Motion: Body Pump och promenad
Totalt 15 points

Puls

Här är det någon som tappat motivationen...



Från tjuvtittat.se

Frukost
Banan
= 1 points

Lunch
Thai wok
= 5 points

Middag
Pasta carbonara på vv vis
= 6 points


Motion: spinning

Totalt 12 points


Radar

Idag har jag jobbat. Har kommit fram till att jag har ett rätt OK extrajobb ändå. Visst finns det saker som inte fungerar som det ska och ibland liknar det mer en fritidsgård än en arbetsplats, men om vi bortser från det så är det rätt götta att bara gå och göra det man ska, i sin egen lilla värld, utan jobbiga kunder som tjatar på en...jag kan tom lyssna på mp3 om jag känner för det. Me like. Idag såg jag att vi har fått in pulsklockan igen. Gött! 

Förresten så undrar jag om killar har någon form av inbyggd radar? Det måste de ju ha eftersom varje gång man inte bryr sig längre eller slutat tänka på dom, känner de att de måste göra sig påminda. Är det inte underligt  så säg.


Frukost
Hallon
Vanilj yoghurt
GI musli
= 3 points

Lunch
Lax med fetaoströra
Ris
= 8,5 points

Middag
Thaiwok
= 5 points

Mellanmål
Klementin
= 0 points

Motion : ingen
Totalt 16,5 points

Mirrors

Det var meningen att jag skulle vara ambitiös ikväll och bara sitta hemma och skriva uppsats, men så blev det bio i grannstaden istället =)
Har velat se Mirrors jätte länge, men nu vet jag inte om det var värt att se den...usch, det blir nog till att sova med lampan tänd i natt. Den var faktiskt riktigt läskig, absolut sevärd om man gillar den typen av filmer. JLo var visst också på bio. Tyckte jag fick onda ögat efter dagens smitning, men det var nog bara inbillning. Hoppas jag...




Frukost
Naturell yoghurt
Hallon
GI musli
= 3 points


Lunch
Thai wok
= 5 points

Middag
Lax med fetaoströra
Ris
= 8,5 points

Mellanmål
Äpple
Klementin

Motion: ingen
Totalt 16,5 points


Gojjorna

Idag har varit en tråkig dag. Har mest suttit framför datorn och försökt skriva en uppsats om någonting jag inte har en aning om eller förstår. Hann med att tvätta lite också, det var behövligt. Jag tror jag har sett för många skräckfilmer. Höll på att bli halvt ihjäl skämd av grannen när jag stod nere i tvättstugan och vek tvätt....
Snart blir det att åka iväg till gymmet. Tänkte köra ännu ett spinning pass och det ska bli himla gött efter att ha suttit i soffan i snart 6 timmar.


Doris darling!

Jag tror jag har försummat Doris och Steve den senaste tiden. Jag måste bli en bättre fisk mamma. Så idag fick de nytt vatten att simma i. Dom blev jätte glada =)


Frukost
Hallon
Naturell yoghurt
GI musli
= 3 points

Lunch
Thai wok
ett stort glas mjölk
= 7 points

Middag
Thai wok
ett stort glas mjölk
= 7 points

Mellanmål
Banan
= 1 points

Totalt 18 points
Motion: Spinning


Kakan med morötter

Hade föreläsning idag, blir bara mer och mer förvirrad för varje föreläsning. Jag vet att jag sagt det förr men nu förstår jag verkligen inget! Fattar inte ens vad läraren föreläser om. Han (eller jag) har helt tappat den röda tråden...vojne vojne...
Efter skolan åkte jag till köpcentrat för att ta en fika med en vän jag inte sett på väldigt länge. Det var trevligt =) Eftersom jag inte träffat henne på länge tänkte jag att det var läge för att synda (det finns alltid bra ursäkter). Det blev en morotskaka, inte så farligt. Jag menar, det är ju trots allt morötter i den, så då är den ju säkert nyttigare än en brownie iaf...eller...ehhh....

Jag valde att fortsätta med mitt syndfulla beteende. Varför ändra på ett vinnande koncept?! Så på kvällen gick jag, Dumle och hennes pv till favorit stället för att delta i quizzen och käka lite god mat. Jag är imponerad över hur bra det gick för oss. 16 poäng av 21 är väl inte så illa!? Ska jag vara helt ärlig så drack jag 2 öl också... Ja, jag är nog faktiskt lite salongsberusad nu i skrivandets stund, lill lördag och allt! =)

Frukost
2 ägg
= 4 points

Lunch
Potatis och purjolöksoppa
Keso
= 4 points

Middag
Restaurangmat
= minst 23 points....

Mellanmål
Banan
morotskaka
= 11 points

Motion: Ingen
Totalt 42 points OMG! inte bra..........

Ny deltagare

Jag har hittat en ny deltagare till vårat Fat Race. Hon heter Zansia (stavade jag rätt?) och bor hos MrsJessie. Hon är så tjock att hon har blivit kobent, så det är inte mer än rätt att hon är med här...





Bilderna gör henne inte riktigt rättvisa, eftersom hon är mycket större än vad hon ser ut att vara. Man skulle kunna säga att hon är fotogenisk....och grymt söt!



Frukost

Naturell yogurth
Hallon
GI musli
= 3 points

Lunch
Potatis och purjolöksoppa
Keso
= 4 points

Middag
Pasta med wokgrönsaker och chilisås
1 stort glas Oboy
= 7 points

Mellanmål
2 Klementin
1 Banan
= 1 points

Totalt: 15 points
Motion: spinning

Vägning

Höll ju på att glömma. Det är måndag idag, vilket betyder att det är dags för vägning. Till min stora glädje visar vågen -1,2 kg. Alltid något. Med tanke på att jag syndat endel under helgen så är jag faktiskt rätt nöjd! =)


Önskar att min våg också visade 54,9 kg haha

Bokat och klart!

Nu har jag bokat resa hem till jul =) Det blev inte riktigt som jag hade velat. Planen var att boka en flygbiljett upp, men jag fick en mindre chock när jag skulle boka. Seriöst, mellan 5000 och 7000 kostar en resa hem under jul! Det är nästan så att man blir mörkrädd. Jag kommer ju nästan till thailand för dom pengarna....förstår inte hur inrikes flyg kan vara så dyrt....nåja, hittade mig en tågbiljett iaf =)

Tog en kik i mina gamla v.v böcker förut. Ska skapa ett intagsförbud mot pizza. Ett big no no i en bantares liv. 36 points är vad en pizza innehåller! Det är ju vad jag ska äta på två hela dagar!!
En Big mac & co med +meny 23 points, baguett med skagenröra 17 points, semla 10 points, 100g  ostbågar 12,5 points...2 kg blomkol 0 points, 8 apelsiner 0 points... Tacka vet jag frukt och grönsaker! Tänk att man kan äta hur mycket som helst av det och fortfarande inte få en enda points....halleluja.....Cola light innehåller förresten också 0 points. Bra det.

En sak är rätt positivt iaf, en flaska torrt  vitt vin innehåller "bara" 8 points! Gött, det är ju tom rimligt att spara ihop dom pointsen under en vecka.

Points, points, points! Kommer bli knäpp!


Frukost
Hallon
Naturell yoghurt
GI musli
= 3 points

Lunch
Sallad från restaurang
= säkert 10 points

Middag
Mammas kinagryta
Pasta
= 2,5 points

Mellanmål
Klementin
Banan
= 1 points

Totala points: 16,5
Motion: Body pump

Bonus points

Aha! Nu har jag hittat dom. De förlorade pointsen!

Points per 30 min
Aerobics 3
Jogga 4
Lätt promenad 2
Löpning (2 km på 15 min) 5
Power walking 4
Rask promenad 3
simning 4
Spinning 6
StepUp 4

Känns som att jag får äta lite mer när jag spinner, eftersom ett helt spinningpass motsvarar 9 points!



Källa: Google

Söndag

Orkar inte skriva nåt idag. Det blev iaf ingen prommis i morses pga det dåliga vädret, så jag har varit på ett spinning pass istället. Det får räcka =)

Frukost
Banan

= 1 points


Lunch

Spättafilé i olivsås

Ris

= 5 points

Middag
2 Mackor med ost och gurka
= 10 points

Totala points 16
Motion: Spinning






 


Ms Delifresh

Fan. Varför ska det vara så svårt att vara nyttig på helgerna?! Jag åt visserligen ingen bulle på vårt lördags fika men en panini slank ner utan problem. Känns som att en utekväll förstör en hel helg. Det blev att vi stannade hemma och gick på AW här i stan istället. Big misstake! Skulle ha åkt till storstan istället, men det är alltid lätt att vara efterklok...redan 21.30 hade vi tröttnat. Tyckte det var lite pinsamt att klockan var så lite så vi var tvungen att gå till vårat stammis ställe en sväng innan vi gick hem. Ingen höjdare där heller. Vad tror man ska hända, och vem tror man att man kommer träffa när det är så tidigt att folk knappt slutat jobba ännu... halv elva var jag nog hemma. Det är rekord. Under mina 28 år så har jag aldrig varit hemma så tidigt...usch, ÄR det verkligen så att man börjar bli gammal...Jag vägrar!

Under min utekväll hann jag iaf förstöra en veckas ambitiöst bantande. 4 öl och ett Delifresh mål hann jag få i mig. Vill inte ens tänka på alla points.....men även den bäste kan ju få ett återfall ibland =)

Ikväll blir det film hos Mrsjessie. Det kan hände att en och annan onyttighet slinker ned då med, men det är ok för imorgon kommer det en ny dag, med nya tag!

oj...snart är det ju måndag. Min vägar dag...satsar på långpromenad imorgon!

xoxo


Kanelbullens Dag



Ja idag är det kanelbullens dag. Sitter här i valet och kvalet och undrar om jag ska få unna mig en liten rackare...hmmm. är det värt det?? Jag har ju faktiskt varit rätt duktig under veckan (om vi bortser från gårdagens 4 öl och mitt Max besök). Om jag nu ska synda så får det vara en väldigt god bulle! Ingen sån torr och mjölig en som favorit fiket har börjat göra. Nä usch. Kanske ska köpa såna frysta...från Findus. Dom e goda....men då måste jag ju köpa en hel påse och det kommer säkert bara sluta med att jag äter upp alla. Nä det blir nog ingen kanelbulle idag!


Fabulous Friday

Äntligen är det fredag igen. Känns som att veckorna bara flyger iväg! Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska hitta på ikväll. Antingen blir det lite after work i stor stan eller så håller vi oss här i "byn". Det får bli ett impulsbeslut helt enkelt. Hur som helst så kommer pointsen skena iväg idag...kommer nämligen dricka några öl och de är inte direkt kalorisnåla. Men som jag sagt förut så bara för att jag går på lite diet så kommer jag aldrig sluta med allt livets goda... Säger som M, hellre lite knubbig och livsnjutare än att förbjuda allt roligt och gott  =)



Frukost
2 ägg
= 4 points

Lunch
havregrynsgröt med äppelmos
banan
mjölk
= 4 points

Middag
Spättafilé i olivsås
ris
= 5 points

Mellanmål
Banan
= 1 points

Totalt 14 points + massa öl
Ingen motion




För visst är det lite så?

Hypokondrisk ?

Kom just hem från min kvällskurs. Trött och hungrig! Jag har inte vant mig vid min nya livsstil ännu, dvs äta lite och ofta. Jag brukar göra tvärtom, alltså äta mycket och sällan. Klarar inte riktigt av hungerkänslan...jag blir så himla illamående, men det kanske alla blir.... Idag när jag kom hem från träningen mådde jag så sjukt illa och hade världens huvudvärk. Jag var tvungen och ringa Dumle eftersom jag var övertygad om att jag hade fått hjärnhinneinflammation och skulle dö inom 4 timmar. Ville att hon skulle ringa mig på kvällen och kolla så jag verkligen levde.... Still going strong! Tur! =)



Frukost
1 ägg
2 knäckebröd
lite kaviar
= 3,5 points

Lunch
Grönsakspasta
1 glas mjölk
= 5 points

Middag
Grönsakspasta
= 4 points

Mellanmål
1 äpple
1 kopp te med mjölk och lite socker
= 2 points

Totalt: 14,5
Motion: Spinning

Källa: Google

OMG!

Idag har jag börjat en ny kurs. Kursen från helvete kan vi kalla den. På fyra veckor ska vi skriva en uppsats på 10 sidor, plus tenta. Det hade ju säkert kunnat gå om inte litteraturen hade varit den tjockaste moster boken på engelska, och föreläsaren kan knappt prata varken svenska eller engelska. Han är dock väldigt kunnig, men vad spelar det för roll när ingen förstår vad han säger.... Men folk har ju klarat det förr så då borde jag också kunna göra det =)

Kom just hem från spinningen. Gött! Känns som att jag har svettat bort min 10 överflödiga kilon....men icke! Måste förresten börja dricka mer vatten. Jag är verkligen jätte dålig på det och nu har jag börjat få världens huvudvärk.
Nu ska jag fortsätta se Top model för vidare inspiration =D

Frukost
Naturell Yoghurt
Frysta hallon
GI musli
= 3 points

Lunch
Pasta och spenatstuvining
Vatten
= 6,5 points

Middag
Grönsakspasta
1 glas lätt mjölk
= 5 points

Mellanmål
2 Banan
= 2 points

Totalt: 16,5 points
Träning Spinning

xoxo