Juldagen

Idag har jag och pappa varit ute och åkt skoter. Hur gött som helst! Vi var säkert ute i fyra timmar och åkte i skogen och på isen. Mest tittade vi på alla stugor som ligger efter kusten och shajse vilka stugor det finns! En del ser mer ut som lyxvillor är sommarstugor...När jag kom i söndags stod det i tidningen om tre olika skoterolyckor, där de åkte ner i vakar och drunknat på grund av att blåsten gjort isarna tunnare än vanligt, så jag måste erkänna att jag var bra nervös när pappa körde ut på isen och det var flödvatten lite här och var. Men det gick ju bra, pappa är ju pappa. Han vet hur det funkar han =) Vi hann se fem stycken älgar också, stora djur det där...


Sen har faster och hennes man varit här och hälsat på en sväng. Det är så kul att sitta och lyssna på när gammel folket sitter och skvallrar om allt och alla. Jag har ingen aning om vem hälften av personerna är, men man får veta mycket som mor och far glömmer att berätta. Sånt är alltid kul!  =)


Nu ikväll har jag haft en nostalgitripp utan dess like. Satt i mitt gamla rum och tittade bland mina saker. Man har så mycket skit...men jag hittade mina gamla skolkataloger, det var kul. Undanstoppat i bokhyllan hittade även mitt gamla Nintendo 8 bits. Jag har haft för mig att konsollen varit trasig men i brist på annat tog jag fram den och kopplade ihop den. Den funkade! Wiiiihihihi! Så nu har jag suttit halva kvällen och spelat Super Mario Bros, Zelda, Ice Climber and the list goes on and on and on... Kändes som att jag åkte 10 år bakåt i tiden. Jag kan konstatera att utvecklingen har gått framåt när det gäller tv-spelen...






  


Julafton

Så då var dagen som så många längtat efter äntligen här. Själv så tycker jag väl att det är lite väl mycket hysteri och förväntningar bland många människor. Tycker det bästa med julafton är att den snart är över. Det enda som är kul är att få vara här uppe och träffa mor och far igen, och självklart annan släkt.


Såg Kalle Anka förut. Vet egentligen inte varför. Man kan ju det där nu, men är det tradition så är det. När jag satt där i soffan önskade jag verkligen att SVT skulle ha varit lite wild and crazy. Tänk om Ferdinand plötsligt skulle bli allergisk mot hans kära blommor, eller om Långbens husvagn skulle ramla nerför stupet istället för att följa den där krokiga bergsvägen. Hade inte det gett lite spänning såhär i juletid?! OK, det kanske inte hade varit så happy, men shit vad förvånade 45% av Sveriges befolkning hade blivit.


Lite viktsnack då...Jag är väldigt orolig vikt situationen. Helt ärligt så kommer jag nog vara där jag började när jag väl är hemma. Känns inte som att jag gör något annat än äter. Det sjuka är att jag äter inte för att jag är hungrig, utan på grund av tristess. Jag ligger i soffan och ser på TV och ojdå så gott det hade varit med något mumsigt att tugga på. Så upp till skafferiet och ner i godispåsen. Väljer ut fem godbitar sedan tillbaka till soffan. Tio minuter senare så blir jag akut törstig, måste ha läsk! Så det är bara till att traska tillbaka till skafferiet...klunk, klunk, klunk. Soffan igen. Ytterligare 10 minuter passerar och det blir dags för ett nytt godis sug och hela proceduren upprepar sig. Jag har knappt rört mig alls på tre dagar, katastrof! Den enda motionen jag fått är promenaderna till och från skafferiet...ibland också till fruktskålen...Jag blir så trött på mig själv!!!


Hej mitt vinterland

Nu är jag äntligen framme! Tågresan gick faktiskt fortare än väntat. Det var en riktig bra ide att ta med datorn och kika lite film. Såg "Wanted" med Angelina Jolie, inte alls överdriven film, nejdå...Men ju längre filmen gick desto bättre tyckte jag den blev. Den var genomtänkt på ett sånt förvånande sätt och det gillar jag. Efter den såg jag "Eagle Eye", det var nog den bästa filmen jag sett på länge! En riktig action film, I like!

Jag bodde i världens minsta hytt som jag fick dela med en kvinna och hennes dotter. Dom verkade rätt normala faktiskt. De kände sig inte tvungna att sitta och prata med mig i 18 timmar, de luktade inte illa och de gav inte ifrån sig olika typer av äckliga ljud, så jag klassar dom som normala. Undra vad det bli för nåt på hemresan...


När jag klev av tåget möttes jag av ett vinterlandskap utan dess like. Vitt, vitt, vitt och snö, snö, snö överallt. Saknar verkligen vintern här uppe, det enda som är trist är att det mörknar så fort. Jag får i alla fall en vit jul och jag tror minsann en gnutta julkänsla börja infinna sig...men det är endast tack vara all snö.


Dumles pojkvän var ju så rar att han lånade ut sitt trådlösa Internet till mig under den här veckan. Har haft en dålig känsla att det inte kommer fungera eftersom det är så dålig täckning, men hoppades verkligen in i det sista. Det första jag gjorde när jag kom hem var att starta datorn och koppla i det trådlösa, men surprise så fanns det "no network". GE MIG KONTAKT MED OMVÄRLDEN!!! Jävla skit 3! Jag ska anmäla dom för falsk marknadsföring! "Det säger bara swoooccch.." Vart fan då???! Inte här i alla fall. Det är ju inte så att jag är ute i skogen, eller utanför civilisationen. Jag kollade faktiskt upp täckningen på deras hemsida eftersom jag funderat på att köpa ett sånt här, det är ju trots allt rätt smidigt, men vad spelar det för roll om det inte finns täckning. Nåja, enligt deras piffiga lilla karta ska det vara fullt möjligt att använda sig av deras 3 nät här. Bull shit! Jag har just bevisat att de ljuger!


Så  imorgon (ellar ja, idag blir det då) när mamma åker och handlar, då får jag ta med datorn och sitta i bilen och surfa undertiden. Hur patetiskt känns inte det då?


Fredag

Idag blir det AW med Dumle. Jag hoppas att jag kan hålla det på en sansad nivå för jag har ingen lust att vara bakis på tåget imorgon. Jag får helt enkelt dricka med måtta =) Känner att tiden bara springer iväg. Har varken packat eller städat och det lär inte bli något sånt idag heller för om två timmar ska jag möta upp Dumle, dressed for success. Måste masa mig upp tidigt imorgon...


Singular

När arbetskamraterna är på personalfest och julbord, ja då sitter jag på kvälls föreläsning...Idag hade jag opponeringen. Det gick rätt bra faktiskt, men som vanligt var jag sjukt nervös. Jag gillar verkligen inte redovisningar. Blä. Men det är skönt att det här stressmomentet är avverkat. Nästa blir den 10 januari. Då är det tenta dags igen.

Jag satt och slö surfade på skolan idag och av någon anledning lyckades jag hamna i Karolina Lassbos blogg. Mellan 2005 och 2007 skrev hon tydligen en av Sveriges mest lästa bloggar. Jag kan meddela att den är extremt mycket mer underhållande än blondinbellas...Anyway, där skrev hon ett inlägg om singlar över 30 och jag kände mig rätt träffad...trots att jag bara är 28...

"Nästan alla singlar jag träffat som är över 30 och upp emot 40 år gamla har ofta en sak gemensamt. Och detta har jag sett både bland kvinnor och män, dejter som icke-dejter. Såna som aldrig blir nöjda. De förväntar sig att kärleken, när de väl finner den, ska bestå av fyrverkerier, gnistor, sprak och galen eld uppe bland rosa moln. Att de ömsesidigt ska falla pladask för någon och sen är livet en fest för all framtid - eller så länge relationen varar. Och så är det ju inte riktigt.

En klok beteendevetare förklarade för mig redan för väldigt länge sedan att det inte går att förvänta sig några enorma gnistor och sprak av en kärleksrelation i vuxen ålder. Sådan kärlek hör oftast tonårstiden till, och det är detta som dessa ständigt letande singlar inte har förstått. Jag tror att man bara blir riktigt djupt förälskad en eller ett fåtal gånger i livet, och det är i tonåren. Sen blir man mer och mer avtrubbad, antingen direkt efter att den stora första stormförälskelsen har tagit slut, eller med åren. I vuxen ålder får man istället leta efter någon som det funkar med rent praktiskt, socialt och som man är attraherad av. Allt annat är att ha orimliga krav och förväntningar.

Nu kanske detta låter cyniskt och kallt från min sida, men det är ju så det är. Det är nog väldigt få människor som upplever stormförälskelse i vuxen ålder, kanske en på tusen. Och den där galna, glada nyförälskelsen vet vi ju alla att den oftast mattas av efter ganska kort tid ändå. Sen är det vardag igen - som måste funka rent praktiskt, socialt och förhoppningsvis med attraktion. Den sprakande kärleken ser vi dock dagligen genom film, TV och i böcker, och det kan vara därför som de ständigt sökande singlarna tror att sådant går att uppleva på riktigt, även i vuxen ålder. Men detta finns ju bara i låtsasvärlden."

Det är nog faktiskt så, att man väntar på något som faktiskt inte finns. Jag har insett att jag kanske inte ska vara så snabb på att dissa folk. Det känns ibland som att jag överhuvudtaget inte ger folk en chans om jag inte känner det där lilla extra dag ett. Det kanske är sånt som växer fram med tiden. För när jag tänker efter så har jag aldrig blivit intresserad av någon sådär på en gång...Men det är klart, något form av intresse måste ju finnas där från början annars är det väl ingen ide?

Jag har i alla fall kommit fram till att jag faktiskt kan dejta en person någon månad, sen om saker och ting inte utvecklas så är det väl bar att lägg ner projektet, inte hela världen, då har jag ändå gett det en chans. Jag har vissa tendenser till att drabbas av panik på en gång...ser hela min framtid 15 år framåt...gillar jag inte vad jag ser så skiter jag idet...bara för att man träffar någon behöver ju inte det innebära barn och giftermål. Eller dumpa före man själv blir dumpad, det är också en teori....det handlar nog i grund och botten att man inte vill blotta sig själv, visa sig sårbar och bli dumpad Usch, jag är så knäpp ibland. Vågar man aldrig så vinner man inte heller har jag hört...

Detta ska faktiskt vara mitt nyårs löfte. Jag ska lära mig dejta utan att få panik och leta fel! =)


Någon hade skrivit en kommentar till hennes blogg inlägg, att man behöver tre kärlekar i sitt liv: Passionen, Pappan och Livskamraten och att vi kanske gör misstaget att tro att alla ska vara passionen hela tiden. Det kan nog vara så. Är det på det här visets så har jag haft passionen, då är det bara pappan och livskamraten som fattas då.........



"Det är bra mycket trevligare att vara två."
-Nasse


Håkan

Håkans dans som aldrig kom med i "Färjan". Efter dansen kan ni stänga av för då kommer han den stora bäbisen. Inget intressant.




" Man kan inte låta bli att högakta en, som kan stava till Tisdag, även om han inte stavar det rätt."
-Kanin

Vägning innan jul...

Onsdag idag och då ska vågen fram. Jag har verkligen blivit slarvig med mat och motion nu. Känns som att jag lagt hela vikt grejen på is eftersom att jag snart åker hem. Då kommer jag ändå bara att gå upp i vikt. Juletiden är en hemsk tid i en bantares liv! Alla dessa pepparkakor, lussekatter, julmat...Skulle inte bli förvånad om vikten är tillbaka där jag började när min vistelse i Norr är över. Det får inte hända!! Jag har lovat mig själv att jag måste gå på minst två promenader per dag när jag är där. Måste måste måste!!! Är ju bara så rädd för björnar. Det ska inte ens finnas björnar där! Men de borde väl ligga i ide nu antar jag. Hur som haver så hade jag plussat denna veckan, hela 04 kg. Mitt simkort går ut på fredag också. Men ska faktiskt köpa nytt i januari =)
Mamma berättade att de hade cirka en halvmeter snö...wiiii...Jag ska åka skoter! Massa skoter! Har gruvat mig en del inför tågresan, nästan ett dygn på ett tåg är ingen höjdare, men så fick jag en ide! Jag skulle faktiskt kunna ta med datorn och se lite film. Så nu har jag hittat fyra förhoppningsvis bra filmer. Jag är rätt smart ibland måste jag be att få påpeka! =)


Nedräkning

Nu är det bara 6 dagar kvar tills jag får träffa mor och far! =D

Make over

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Tänkte läsa igenom uppsatsen som jag ska opponera på på torsdag men orkade endast läsa 5 sidor, gäsp. Aktiebolag i internationell verksamhet, finns det något mer ointressant? Tyckte att en make over här på bloggen var ett viktigare och roligare projekt. Jag känner att det har varit lite dåligt med uppdateringarna här inne det senaste så en ny design kanske inspirerar mig till mer bloggande...

Jag pratade med en gammal vän igår och fick ta del av lite skvaller. Hon berättade att kanal 5 (tror jag det var) ska göras en doku-såpa på hennes arbetsplats och höll nu på att ta reda på vilka av de anställda som var sugna på att delta. Tycker det verkar skit kul! Hoppas hon kommer med! Hon visste väl inte ännu om hon var så sugen på att synas i tv, men för att överhuvud taget kunna vara med var de tvungna att genomgå ett psyktest. Undra om personalen på Cinderella fick genomgå psyktest? De flesta där verkar ju minst sagt lite udda...Till min stora besvikelse insåg jag i måndags att "Färjan " inte visas längre! Jag hoppas verkligen att serien bara har säsongsuppehåll och kommer tillbaka efter jul. Håkan fick liksom den tråkigaste dagen att bli rolig igen. Jag har i alla fall lyckats hitta ytterligare två klipp med den 40-åriga fjortisen. Är han inte underbar så säg!? Hahaha



Håkans misslyckade raggnings försök
 


Asså fan...asså det är helt sjukt asså, ärligt asså......hahahaha!



"Puh såg på sina två tassar. Han visste, att en av dem var den högra, och han visste, att när man hade beslutat sig för vilken som var den högra, så var den andra den vänstra, men han kunde aldrig komma ihåg hur man skulle börja."
-Nalle Puh


Julbak

Ughhh. Jag har bakat lussekatter, och ätit deg...Jag vet, nu tänker alla "fy, vad äckligt" och nu är det nästan så att jag håller med. Kände mig som 5 år igen när jag gick och nallad deg medan den låg på jäsning. Kunde nästan känna mammas varnande blickar ända från norr. Nu mår jag som jag förtjänar, dvs illamående med magont. Jag kan bokstavligen känna hur magen expanderar i takt med hur degen jäser i magen. Äckligt!
Igår provade jag på ett nytt recept, pepparkaksmuffins. De blev helt okay, så nu är det en underbar doft av pepparkaka och saffran i hela lägenheten...ljuvligt! =) Det bästa av allt är att det bara är 3 points i varje lussebulle! hohoho!




Mjuk Pepparkaka
receptet kommer från tasteline


100 g smör eller margarin
1,5 dl farinsocker
1 dl ströcocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära




Lussebullar
kommer inte ihåg om receptet kommer från testeline eller 56kilo.se

75 gram smält margarin eller smör
0,5 liter lättmjölk
1 paket jäst
250 gram kesella mager
1 gram saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt
1,7 liter vetemjöl
1 ägg till pensling
russin

Vägning

Igår var det då dags för vägning igen. Inget hallelulea moment precis men det hade minskat, och ett minus är ju alltid ett minus, om än ett litet sådant. 0,2 kg hade jag gått ner. Jag har börjat slarva med spinningen och det märks på vågen. Den här veckan kommer inte bli mycket bättre heller. Har jag tur kanske jag kan klämma in ett spinning pass på söndag. Nästa vecka MÅSTE det bli skärpning för på lördagen åker jag hem till mor och far. Mamma brukar se till att göda mig rätt bra på en vecka om man säger så...

Tisdag

Fortfarande svin ont i huvudet. Säkert en stor fet tumör som ligger där och trycker. Skulle inte bli det minsta förvånad...idag är det en sån dag. Jag vill att något roligt ska hända men just nu så går allt på rutin. Sova, äta, träna, skolan och ha ångest för att jag pluggar för lite. Jag vill ha något att se fram emot! Typ en resa till varmare breddgrader....ja, en resa, det hade varit nåt det. Eller vinna en snuskig summa pengar! Det hade verkligen inte suttit fel! Ska minsann köpa en trisslott imorgon....så spännande ska jag ha! 




Frukost
yoghurt
blåbär
hallon
= 2 points

Lunch
Potatis och purjolöksoppa
Keso
= 3 points

Mddag
2 ostfrallor
= 10 points

Mellanmål
3 klementiner

Motion: ingen
Totalt: 15 points

Måndag

Denna huvudvärk som aldrig tycks försvinna. Blir snart tokig! Trött, trött.

Frukost
yoghurt
blåbär
hallon
=2 points

Lunch
pasta med kyckling
= 7,5 points

Middag
pasta och kyckling
= 7,5 points

Mellanmål
klementin
= 0 points

Träning: simning 1 km
Totalt: 17 points

Misslyckat

Jag såg verkligen fram emot gårdagen. Känns som att jag inte varit ute på evigheter så ett besök på favoritstället var verkligen något jag såg fram emot. När jag höll på att göra mig i ordning hörde Tima av sig och ville att vi skulle sitta hemma hos henne och förfesta lite. Kul eftersom det var väldigt länge sedan jag var där sist. Var nästa som på den gamla goda tiden =) Iaf, en vinare brukar inte vara något problem för mig, men igår blev det ett stort problem. Plötsligt började hela världen snurra och ett snack med Ulrik på toaletten blev ett absolut måste. Inte för att det hjälpte. Kvällen blev kort. När de andra gick ut, traskade jag hemåt. Lyckat! Jag som verkligen hade sett fram emot Lördagen hela veckan!

Blev en bakis pizza idag också, ännu ett misslyckande. Men jag får se det positivt, första pizzan på typ tre månader. Så här i efterhand ångrar jag mig massor, det var inte ens så gott som jag kommer ihåg att det brukar vara. Jag skulle låtit bli, ska komma ihåg detta när nästa bakfyllesug infinner sig.


I går åkte vi till grannstaden och hälsade på hos Starchick och hennes man. Hon hade bakat världens godaste lussekatter! Så även där slank det ner några points för mycket....Men som sagt, det var väldigt goda points =)
 


Fredag

Frukost
Yoghurt
Blåbär
Hallon
= 2 points

Lunch
Pasta med köttfärssås
= 7,5 points

Middag
Pasta med köttfärssås
= 7,5 points

Mellanmål
kaffe
två klementiner
= 0 points

Motion: simning 1 km
Totalt: 17 points

Torsdag

Frukost
yoghurt
blåbär
= 2 points

Lunch
En plopp...
= ? points

Middag
Köttfärssås och pasta
= 7,5 points

Mellanmål
klementin
= 0 points

Motion: 30 min lunch promenad + 50 min på gåbandet
Totalt: 9,5 points + ploppen


Forts...

Den här dagen har verkligen sprungit iväg. Var på badhuset redan halv sju i morse. En kvart tidigare än vanligt, endast så jag skulle hinna med att sitta i bubblet ett tag =) Sen var det bara att skynda sig hem, in i duschen för att sedan ta mig till frissan. Satt där i hela 3,5 timme men det var det värt. Utväxten är gone och topparna är fräscha. Underbart! Efter frisören blev nästa stop skolan för en dejt med Anders, studievägledaren. Det verkar inte som att jag är klar med skolan i sommar ändå. Det fattas en 7,5 poängskurs för att jag saka kunna ta ut min examen. Allt på grund av att de bestämt sig för att ställa in Handelsrätt II. Nåja, arbetsmarknaden ser ju inte så jätte ljus ut för tillfället så en magisterexamen är kanske inte helt omöjlig. Nu blir det Grey´s!



Frukost
Yoghurt
blåbär
= 2 points

Lunch
Pasta med kyckling
= 9 points

Middag
pasta med kyckling
= 9 points

Mellanmål
3 klementiner

Motion: simning 1 km
Totalt: 20 points

Vägning Onsdag

Jag är riktigt nöjd med veckans resultat som blev minus 1,4 kilo. Det här med simning var nog en bra ide =) Jag har fortfarande inte vågat mäta mig sedan jag började, mest för att jag tror att vågen ljuger då jag inte märker någon skillnad. Skulle jag mäta mig får jag det kanske bekräftat. Tänkte att jag skulle ta fram måttbandet när vågen visar 60 kg. Då borde det väl ändå ha hänt något.



Bild från google

Mäh

Varför syns inte inläggen!?

Svinkoppor?

Idag blev det en tidig morgon. Chefen ringde igår och undrade om jag kunde jobbar lite. Eftersom jag inte är så bra på att säga nej stod jag på nöjesfabriken 06.00. En tjej på jobbet har fått svinkoppor, som tydligen är väldigt smittsamt. Det kliar på hela mig bara jag tänker på det. Hoppas det bara är inbillning, annars får de gärna komma nästa vecka när vi ska ha opponering =D


Efter jobbet åkte jag hem till Sandra för att dricka lite kaffe och spela wii, jätte kul! Nästan så jag skulle kunna önska mig ett i julklapp...men då får det bli nästa år så inte skolan bli lidande =)


Jag har insett att jag antagligen är bäst i hela världen på att "gömma" saker. Det här är viktigt, så jag lägger den på den här platsen så vet jag vart jag har den. NOT! Slutar alltid med att jag får leta som en idiot innan jag hittar det jag ska ha...eller så får jag en aha-upplevelse ett halvår senare när jag av misstag stöter på något som jag städat undan. Suck. Den här gången var det digitalkameran. Men jag hittade den allt efter många om och men! =)


Här är min julpyntade lägenhet. Jag har verkligen gått in för det i år måste jag säga! =D

         

Behöver verkligen nya gardiner...

Frukost
yoghurt
blåbär
= 2 points

Lunch
kyckling med pasta
= 9 points

Middag
Kycklingsallad
= 3 points

Mellanmål
3 klementiner
kaffe

Motion: ingen
Totalt 14 points points

Pynt

Igår var det då 1:a advent så nu är julstjärnan och ljusstakarna uppe. Måste faktiskt säga att det blev rätt mysigt =) Varför har jag aldrig köpt detta tidigare? Det kommer bara säga schwwwooch så är julen här, och allt vad det innebär...Jag hittade ett recept på en typ av Lussekatter som är väldigt snåla med pointsen. Tror faktiskt jag ska prova mig på att baka dom någon dag. Kommer bli smarrigt värre =)

Frukost
Yoghurt
blåbär
= 2 points

Lunch
Kyckling sallad
= 3  points

Middag
Kyckling och pasta
= 9 points
 
Träning: Simning 1 km (40 min) + spinning
Totalt: 14 points