24 h spinning

Tvingade Dumle att ringa och väcka mig i morse 05.45 när hon åkte till jobbet. Ville gå upp tidigt idag så att jag också kan somna tidigt. I dag började nämligen 24 h spinningen. Mitt pass är i natt från 03-05 och därför skulle jag gärna vilja sova lite först då jag ska jobba efter passet. Jag och Fiffidoli var där 17 idag när det började för att hejja lite på vår lagkamrat. Vi är 78 lag som deltar och totalt är vi runt 780 st. Jag har varit lite nervös hela veckan inför detta, men nu tycker jag bara det ska bli hur kul som helst! Var jätte go stämning när vi var där förut, hoppas det håller i sig under natten oxå! Så nu förväntar jag mig att alla som jag känner kommer vara där och hejja på mig i natt...

Frustration!

Det har varit väldigt dåligt med bloggandet den senaste veckan, men jag har faktiskt inte haft tid. Har knappt varit hemma alls. Bara plugg, plugg, plugg, träning och jobb. Egentligen har jag inte tid att jobba så här mycket  under veckorna nu när jag skriver examensarbetet, men då massa arbetspass blivit inställda av chefen, bli man så illa tvungen att jobba när tillfällena ges! Thailand innebär pengar! Jag fick förresten brev från resebyrån i går där de informerade om flygtiderna. Då pirrade det allt till lite i magen =)

Jag tjuv vägde mig idag...JAG FÖRSTÅR INTE HUR VIKTEN KAN STÅTT STILLA SÅ LÄNGE!? Fortfarande 62 kilo! Den här veckan har jag dessutom gått en massa långpromenader, varit på spinning pass och skött pointsen. VARFÖR HÄNDER INGET! *suck* Just nu känns enda utvägen vara att sluta äta, men det blir ju inget bra det heller....what a girl to do?!

Nu ska jag och Dumle snart iväg och se Changeling med Angelina Jolie. Hoppas den är bra.



Tänkte dela med mig av ett av de absolut bästa banden; Raise Against med låten Savior från deras senaste album.





Nasty!







Fy vilken inavel det är i den här staden! Det är på gränsen till riktigt äckligt faktiskt!







Curry- och tonfiskgratäng




6 personer  5 points/person

1 finhackad gul lök
2 pressade vitlösklyftor
1 msk olivolja  (3)
1 squash i skivor
1 tsk curry'
1 burk krossade tomater
1 tsk socker (1)
2 burkar tonfisk i vatten (6)
2 msk margarin (6)
2 msk vetemjöl (1)
4 dl mellanmjölk (4)
1 dl riven ost (2)
salt, peppar
ca 5 dl kokt pasta (6)

Börja med att koka pastan och lägg den sedan i en smörd form. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätta squashen och låt den fräsa tillsammans med löken i någon minut. Rör ner de krossade tomaterna, curryn och sockret.  Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. Tillsätt sedan avrunnen tonfisk. Häll detta över pastan.
Smält margarinet i en kastrull tillsammans med mjölet. Tillsätt mjölken och låt koka under omrörning i minst 5 minuter. Sätt i osten och låt den smälta. Krydda sedan med salt och peppar. Häll såsen över pastan och tonfisksåsen. Stek i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.

Vägning

Igår var det vägning igen. Det verkar vara helt omöjligt för mig att gå ner under 62 kilo. Jag hade plussat 0.5 kilo sedan förra vägningen. Jag antar att jag har nått den omtalade platån. Den där vikten står stilla ett par veckor för att sedan fortsätta gå ner. Nu gäller det bara att hålla ut och inte tappa motivationen! Nästa vecka hoppas jag verkligen jag få se 1:an! 


Torsdag

Frukost
ost fralla
= 5 points

Lunch
Kyckling med ris
= 6,5 points

Middag
yoghurt
blåbär och hallon
= 1,5 points

Motion: 1,5 h promenad
Totalt: 13 points

I like

Åh, de nya cyklarna var sånna som finns på friskis, men nyare modell!! Me like!


Jag ska gifta mig med det lilla lammköttet Anton i semestersvenskarna. Ville bara säga det.


Onsdag

Idag  har det varit en heldag på biblioteket och jag antar att det är där jag kommer spendera min tid nu några veckor framöver. Jag fick lite dåligt samvete angående ett tidigare inlägg där jag spyr galla över alla sura bibliotekarier. Idag hände nämligen något otippat. Jag träffade på en trevlig bibliotekarie! Jätte trevlig faktiskt, och hjälpsam. Så jag antar att det fortfarande finns hopp inom den yrkesgruppen.

Igår var jag på första spinning passet sedan förkylning. Den här gången besökte jag Friskis. Jag hade glömt hur gött det var att spinna på fullt fungerade cyklar. Har funderat ett tag på att säga upp mitt medlemskap och istället köpa kort på Friskis igen, men nu såg jag att mitt träningsställe hade fått nya cyklar i tisdags. Uppsättning nummer tre på två år...Hoppas verkligen dessa är bra nu, peppar, peppar. Det tråkiga är att de har plockat bort massa pass så jag kommer inte kunna träna lika mycket som jag gjorde förr. Det kanske slutar med ett byte i alla fall...


Frukost
Ost fralla
= 5 points

Lunch
Köttfärsgratäng
= 7,5 points

Middag
Kyckling med lime och honung
Ris
= 6,5

Mellanmål
några kolor
päron

Träning: Spinning och simning ca 1 km
Totalt: 19 points + några kolor


Kyckling med lime och honungsås

Seriöst, det här var det godaste jag gjort/ätit på länge! Jag skulle nog kunna dricka såsen. Limen och honungen gör sig verkligen bra ihop! Jag tänkte att jag skulle dela med mig av detta recept för det måste ni bara prova! Som vanligt kommer jag inte ihåg var jag hittade detta recept, men är nästan säker på att det kommer från Arla.




4 portioner


4 kycklingfiléer
smör
1 krm svartpeppar
1/2 lime
1 dl vatten
2 dl 5%-ig creme fraiche
1/2 hönsbuljongtärning

1 tsk soja
1 msk honung
persilja

4,5 points per person (räkna extra för tillbehör)



Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 5 min på varje sida. salta och peppra under tiden. Tvätta limen och riv den fint i ett rivjärn utan att få med det vita. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingarna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, creme fraiche, smulad buljongtärning, soya och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme i några minuter. Strö över persilja och servera sedan med valfritt tillbehör.

Jag gillar inte stekt kyckling så gör den alltid i ugnen istället. ca 15 - 20 minuter, beror på storlek. Såsen gjorde jag separat för att sedan hälla över kycklingen. Det blev snuskigt gott! =) Lime i mat är nog bland det bästa jag vet!!!


 

Tisdag

Frukost
ost fralla
= 5 points

Lunch
köttfärsgratäng
=7,5 points

Middag
Köttfärsgratäng
= 7,5 points

Mellanmål
två päron
= 0 points

Totalt: 20 points
Träning: spinning


Klimakterie kossor

I morse gick jag till biblioteket i skolan för att låna böcker till C-uppsatsen. Satans klimakteriekossor! Seriöst! Jag har aldrig träffat en trevlig, hjälpsam bibliotekarie. Snorkiga, spydiga och korta i tonen verkar vara kriterier som eftersöks bland de anställda på olika bibliotek runt om i landet. De kan ju inte ha några vänner eller familj som står ut med dem så sura som de är. De sitter och läser böcker hela dagarna och på grund av detta tappar dom den lilla gnutta sociala kompetens som fanns där från början. För det är ju samma vart man än går. Inte bar på min skola. Har även provat på stadsbiblioteket här i stan och det uppe i norr. Samma sak. Det är bibliotekarier och kassörerna på posten och svensk kassaservice (som visserligen inte finns längre, undrar varför) som borde gå någon form av charmkurs.

Jag var tvungen att avboka spinningen idag med eftersom jag inte fått ihop så mycket som jag borde på uppsatsen. Inge kul. Men i morgon blir det spinning oavsett. Ska faktiskt spinna på friskis! Ska bli gött att cykla på en fullt fungerande cykel!

Steeve har fått knäppen. Han simmar liggandes i sidled fram och tillbaka i akvariet. Fort gå det. De känns inte så happy...Kan fiskar få galna-fisk-sjukan? Kanske ska köpa några "vanliga fiskar" som sällskap. Liva upp stämningen lite. Men vet inte riktigt om jag vågar det för jag vill ju inte att de ska bli fiskmat... 



 

Frukost
ost fralla
=5 points

Lunch
sallad med avocado och lite räkor
= 5 points

Middag
Pasta och köttfärsgratäng
= 7,5 points

Träning: Ingen
Totalt: 17,5 points

Garlic

Blää...skulle prova på ett nytt recept idag som jag hittat på matplatsen. Det var en pastasås med färsk basilika, en HEL vitlök, cayennepeppar osv....Det var ingen höjdare. Usch, fy, blää! Halva tungan började svida som satan, sen kändes det som att den började expandera. Tungan fick nog en vitlöks chock eller nåt. Tvi! En hel vitlök är kanske att ta i. Kommer antagligen stinka i en vecka framåt nu =)

Frukost
Apelsin
=0 points

Lunch
Pasta med kyckling
= 6,5 points

Middag
Pasta med äcklig pastasås
= 7 points

Mellanmål
Kaffe
Godis

Motion: ingen
Totalt: 13,5 points + godis....


VIKTig dag

Idag är det fredag och då är det vägnig som gäller. -0,6 kg visade vågen, men jag är glad för det lilla. På måndag blir det dock träning igen, vare sig hostan är borta eller ej. Trött på att inte få röra på mig! Jag vill ha ett större resultat nästa vecka!


Dumma turister

Igår klockan 20 satt jag bänkad framför tv:n för att kolla på tv 4:s nya serie Semestersvenskarna som utspelar sig i Thailand. Programmet var inte alls som jag hade trott. Blev faktiskt ganska besviken och satt mest och irriterade mig på resenärerna och en annan svensk gubbe som öppnat en restaurang där nere. Jag har alltid förundrats över dessa medelålders människor som betalar massa pengar för att åka utomlands men samtidigt måste ta med sig hela Sverige till landet som ska besökas. Varför inte bara stanna hemma om man saknar allt vad Sverige har att erbjuda! Jag menar herregud, man måste väl klara sig utan husmans och Bullens varmkorv i några veckor. Visst, man vill ha sol och värme, turkost hav och svajande palmer, men en stor del av tjusningen är väl att få uppleva en annan kultur också. Jag åker i alla fall inte till Thailand för att käka Köttbullar med lingonsylt eller Bullens varmkorv. Sen den där gubben som hade öppnat en "svensk" restaurang där nere. Han hade mage att snacka skit om de stackars thailändarna, att de var värdelösa på att göra västerländsk mat osv. Men va fan! Han befinner sig ju i Thailand! Om några thailändare öppnar en thai restaurang här i Sverige och skulle anställa honom som kock får vi se hur duktig han är på att göra riktig thai mat! I början av programmet var det en resenär som skällde ut en av reseledarna för att det hade tagit honom två timmar att ta sig in i landet. Vad ska hon den stackars reseledaren göra åt det?! Knappast nåt som hon kan påverka. Det var tydligen förskräckligt att man fått sitta på ett plan i 11 timmar för att sedan få vänta ytterligare två timmar för att få komma in i landet. Visst, jag kan förstå att det är jäkligt segt och man blir lite irriterad, men som sagt, knappast hennes fel. I olika länder gäller olika regler. Deal with it! Ja, jag vet att jag nu låter väldigt negg, men det är den tiden i månaden och vissa människor är helt enkelt bara störande!

Ikväll blir det personalfest med mitt "gamla" jobb. Det kommer dock bli ganska lugnt för min del eftersom jag måste plugga imorgon. Jag måste!


Kyckling med Creme bonjour



4 portioner

4 st kycklingfiléer
1 burk champinjoner
1,5 dl riven ost
50 g creme bonjour vitlöks ost
1 paket matlagningsgrädde
Lite matlagningsvin
Soya
Salt och peppar

Pasta eller ris


När det gäller grädden och osten så använder jag endast lightprodukter, men det blir mycket godare om man använder "standard" produkter =)

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Häll över lite olja eller flytande margarin samt soya och bland om så att kycklingen blir täckt av soyan. Krydda med salt och peppar. Häll champinjonerna över och ställ in i ugnen (225 grader) i ca 15 min. Rör ihop grädden, osten och vinet och låt det koka upp. Häll sedan såsen över kycklingen och tillbaka i ugnen i ca 10 min.


Stirrig

Har suttit framför datorn i tre timmar nu och börjar bli lite smått less. Sitter här och försöker hitta artiklar och material till vårt examensarbete och har faktiskt hittat en hel del användbart från säkra källor. Det blir nog inget problem att hitta underlag och material till arbetet, utan det svåra kommer nog bli att begränsa sig till ett litet område. Nåja, imorgon ska vi förhoppningsvis vara lite pålästa och börja vårt skrivande.

Jag köpte Melissa Horns skiva för några dagar sedan och den har gått varm sen dess. Man kan nog säga att hon är lite av en kvinnlig Winnerbäck. Skivan är väldigt soft och kanske lite deppig, but I like. Här är en av favorit låtarna från hennes skiva. Kanske inte den bästa "filmen" men den enda som gick att använda här på bloggen.

Nu ska jag snart ut på en lång promenad runt the canal med Fila. Det ska bli skönt att röra lite på sig, inte för att det är som ett spinning pass direkt, men ändå =) Klockan 20 blir det att bänka sig framför tv:n och drömma sig bort till varmare breddgrader!




Melissa Horn - En famn för mig


Frukost
ett ägg
= 2 points

Lunch
Sallad med avocado och fetaost
= 6 points

Middag
Kyckling med creme bonjour vitlök
Pasta
Sallad
= 6,5 points

Mellanmål
Apelsin
= 0 points

Motion: 1,5 h promenad
Totalt 14,5 points

Det är inte sant!

Det kan inte vara sant! Jag tror jag befinner mig i ett chocktillstånd! Jag har precis suttit här och kollat igenom mina "dagliga*" bloggar när jag upptäckte det här inlägget! Skulle Wentworth Miller från Prison Break vara gay!?! Denna Gudförsända varelse...Ur en kvinnlig synvinkel så är det verkligen slöseri på resurser =) Är det bara jag som missat detta rykte? För jag antar att det är det det är, inga bekräftade uppgifter?! Jag kommer i alla fall förneka detta ända tills jag blir bevisad motsatsen!

Inatt drömde jag om vampyrer. Tror jag har överkonsumerat True Blood....12 avsnitt på två dagar. Oj, vad jag inte har haft något liv. Men nu är det slut på det, i alla fall fram tills nästa säsong kommer. Nu är det dags att gräva fram motivationen och se till att sista terminen blir lyckad. Förstår bara inte hur jag kommer ha tid men något annat än studier. Jag vill ju gärna leva lite emellan åt också. Men just nu så sitter jag bara här och väntar på att klockan ska bli 17 så jag kan gå iväg till min kvällskurs som börjar idag, och på att min hemska hosta ska försvinna så att jag uppta träningen igen! 



 

Intro True Blood


Frukost
ostfralla
= 5 points

Lunch
fullkorns macka
= 10 points

Middag
Havregrynsgröt
mjölk
potatismos
= 3 poitns

Mellanmål
Apelsin
= 0 points

Motion: ingen
Totalt: 18 points

True Blood

Jag har hört så mycket om serien True Blood så nu i helgen, när jag legat febrig i soffan och varit allmänt sur över att det inte varit något bra på TV, bestämde jag mig för att ta en titt på denna serie. Jag har den senaste tiden blivit väldigt förtjust i alla filmer där det förekommer vampyrer, så det här blev inget undantag. Jag är fast i vampyrträsket!


Bild från Google

Jag är lite nervös inför morgondagen. Det är den officiella första dagen på min sista termin. Det innebär också första dagen på mitt examensarbete och det här arbetet gör mig nervös. Men det kommer nog att gå bra. Jag och Mickan är trots allt ett ganska grymt team! Från början var det meningen att jag skulle vänta ett år med uppsatsen och skriva den med en annan tjej. Nu har jag insett att det är ju bara onödigt att skjuta upp eländet och har därför ordnat så jag kan skriva med min "gamla" klass. Smart drag tycker jag! Det jobbig kommer bli att jag utöver examensarbetet också kommer läsa två andra kurser. Skam den som ger sig!


Blekning?

Har legat utslagen i soffan hela dagen, först nu börjar jag känna mig som människa. Jag tror minsann febern börjar försvinna =D Varför är det alltid så dåligt på tv under helgerna? Fjärrkontrollen har varit min bästa vän idag men sviker mig om och om igen när det bara zappas mellan dåliga tv program. Blä, känner mig riktigt uttråkad.

Funderar på att bleka mina tänder när jag åker till Thailand. Jag kollade runt på lite sidor och hittade ett ställe i Phuket som gjorde blekning med röd laser för 12000 Bath. Det är ju ett helt ok pris. Tar bara en timme också! Fanns att man kunde göra det med blå laser också, för 6000 Bath men det tar två timmar och så antar jag att det inte är lika bra eftersom att  det kostar hälften så mycket. Well, får se hur jag gör. Även om man sparar mycket i jämförelse med om man hade gjort det här, så är det fortfarande mycket pengar för en fattig student.
Tillbaka till min vän; Panasonic-burken.




Snor!

Mår inte alls bra idag. Febrig, nyser och snorar mest hela tiden. Stundtals känns det som att hela hjärnan ska komma ut genom näsan. Ja, jo jag vet, lite mycket information där men jag hatar verkligen att vara förkyld! Vill blir frisk så att jag kan träna! Blir nog en heldag i soffan med massa filmer, en go filt och litervis med te och honung. 
Jag har iaf varit och lunchat med Mrsjessie och Sandra på vårt pläjs. Kände mig dock inte som den mest sociala personen idag, men man kan ju inte vara på topp jämt =) Lyckades få i mig en riktigt god och gräddig pastarätt, så matlusten är det inget fel på...

Vägde mig idag och är väldigt nöjd med resultatet. Det har inte ens gått en vecka sedan sist och jag har redan gått ner 2.8 kilon. Vågen visade 62,8 i morse. Även fast jag ätit som en gris under jul och nyår så känns det som att sånna "tillfälliga" kilon är ganska lätta att bli av med. Det är nog mycket vätska och sånt som försvunnit eftersom jag har väldigt svårt att tro att jag skulle ha blivit av med 2,8 kilo fett från kroppen på bara fem dagar. oavsett så är det skönt att nästan vara tillbaka där man slutade.

Back on track. Over and out!


Frihet

Har nyss kommit hem från MrsJessie. Vi har suttit och tittat på en hemma-video som de spelat in när de varit i Thailand tidigare. Det är ju inte direkt så att man bli sugen på att åka...Jag vill att det ska vara november nu!!! Fast det är alltid gött att ha något att se fram emot. Har jag tur så kanske jag lyckas spara ihop ännu mer pengar så att det kan bli en sista minuten i sommar också. Det hade varit himla najs!

Nu fungerar min bil igen och det är jag verkligen jätte glad för! Man blir så handikappad utan bil, allt blir så mycket jobbigare. Måste passa tider med bussar, släpa på tunga påsar med mat, gå till jobbet (vilket är ganska långt). Jag skulle vilja säga att ha en fungerande bil är som frihet i en liten ask =) Så jag får säga tack för hjälpen till MrsJessies man som var så snälla och hjälpte mig! Skulle batteriet behöva bytas igen så tror jag faktiskt att jag skulle kunna klara av att göra det själv, ja det vill säga om jag har rätt verktyg. Det var nämligen inte det lättaste att få lös det lilla livet, men nu är det fixat och bilen går som en pärla! Peppar peppar...Eftersom att jag är totalt lost när det gäller bilar påminde pappa mig att jag borde åka och kolla glykolen i bilen också, så att motorn inte fryser sönder. Jag hade glykol i bilen för minus 50 grader, så det borde nog räcka...

MrsJessie hade lagt ut en länk till en sida där man kunde göra lite roligt med sina bilder. Rätt coolt kan jag tycka!







Frukost
Yoghurt
blåbär
Hallon
= 1,5 points

Lunch
Schnitzel
blomkåls mos
= 7 points

Middag
Thai wok
= 4 points

Mellanmål
Kaffe
Grönsaker med dipp
= 3 points

Totalt 15,5 points
Motion: ingen

Onsdag

Frukost
Yoghurt
Blåbär
Hallon
1,5 points

Lunch
Thai Wok
= 4 points

Middag
Thai wok
= 4 points

Mellanmål
Kaffe
Apelsin
ost smörgås
= 5 points

Träning: Simning
Totalt: 14,5 points

Bacillusker

Jag tror jag börjar bli sjuk! Det kunde inte ha vart sämre timing, jag som måste komma i gång med träningen. 24-timmars spinningen närmar sig med stormsteg och om jag över huvudtaget ska orka måste jag komma i form, i alla fall få tillbaka kondisen som den var i våras, så nu försöker jag kurera halsen med en massa te och honung!

Igår när vi var på badhuset fick vi simma gratis. Det verkade som att personalen hade försovit sig eller nåt, men jag klagar inte =) Det var hur gött som helst, hade nästan hela bassängen för oss själva. Det var jag, Dumle och två till. Så borde det alltid vara. Att slippa knö och störa sig på den långsamma hundsimmartanten.

Jag känner mig handikappad nu när min bil är trasig. Innan jag åkte upp till norr så laddade batteriet ut och jag orkade inte ladda det på nytt eftersom att jag ändå inte skulle köra med den. Vad händer då? Jo, batteriet har frysigt sönder så ny måste jag köpa ett nytt. Vet bara inte hur det ska gå till. Jag menar, jag kan ju köpa ett nytt batteri, men sen då? Det är inte direkt så att jag kan köra bilen till en verkstad och byta. Den startar ju inte! Någon som är bra på bilar? Eller som har en smart lösning på mitt problem? Någon???

Frukost
Yoghurt
hallon
= 1,5 points

Lunch
Thai wok
lite pompa
= 10 points

Middag
Schnitzel
blomkåls mos
pepparsås
= 7 points

Mellanmål
Apelsin
Te med honung
= 0 points

Totalt: 18,5 points
Motion: Jobbat =)

Måndag

Frukost
yoghurt
hallon
blåbär
= 1.5 poitns

Lunch
Kräft soppa
Apelsin
= 5 points

Middag
thai wok
= 4 points

Mellanmål
två apelsiner
två stora glas mjölk
= 5 points

Totalt: 15,5 points
Träning: 40 min simning + spinning

Vikthelvete

Nu är det officiellt. Jag har vägt in det nya året och det var INTE roligt. Inte alls. Vågen visade 65,6 härliga kilon. Jag vill grina, så sur och besviken är jag på mig själv. Känner mig äcklig! Imorgon ska jag köpa nytt simkort och då börjar även pointsräknandet på riktigt igen. Mer slaviskt än innan jul för nu jäklar ska de bort, en gång för alla!

Ska deppa till den här låten med The Script. Jag gillar den!


Bra konstigt ibland

Känner mig lite som en klubbad säl. Jag ligger här i soffan och gruvar mig inför årets första träning som närmar sig med stormsteg, två timmar kvar. Var ute med Dumle och Mrsjessie igår och känner mig sådär seg som man har börjat känna sig på äldre dagar efter en lite fylla. Absolut inte dålig på något vis, utan bara seg. Jag vill inte röra mig alls utan bara ligga här i soffan och fläska till mig. Tur att det finns en röst i bakhuvudet som tvingar iväg mig! Hur som så blev det ganska lugnt igår. Vi satt hemma hos mig ganska länge och gick inte till vårt pläjs förrän klockan var runt 00.30. Vet inte riktigt vad som hänt med mig det senaste året men jag tycker inte alls det är lika roligt att gå ut på samma sätt som jag tyckte förr. Då uppskattar jag hellre hemmafester. När man är ute så går det inte att umgås på samma sätt plus att man oftast splittras om man är en större grupp. Äh, jag börjar väl bli gammal helt enkelt. 6 år på krogen fredag, lördag har väl tagit ut sin rätt...
 
När jag var uppe i norr tänkte jag att jag skulle passa på att rensa hjärnan och få lite distans till saker och ting. Jag behövde bestämma mig. Antingen får man satsa eller så lägger man ner. Svårare än så är det väl inte? Men en vecka går fort och jag kan inte säga att jag blev klokare för det, snarare mer förvirrad. Jag har väl vetat lite åt vilket håll det lutat men inte vågat släppa honom eftersom att han verkligen är en bra kille. Jag menar, om man knappt berättar för sina vänner om honom så är det inget bra tecken. Så idag, som en blixt från en klar himmel, serverat på ett silverfat, uppstod en situation som jag använde till min fördel och nu är det över, det lilla som var. Det känns skönt, som om en stor börda har lyfts från mina axlar! Jag förstår inte varför jag gör såhär. Det kommer aldrig att bli något bra av att träffa en person när den berömda magkänslan inte vill infinna sig. Varför kan man inte välja i vem man ska få känslor för? Undra hur det kommer sig att man kan träffa en kille som behandlar en illa, och i honom blir man över öronen förälskad. Sen träffar man en jätte snäll, rar och ödmjuk människa men man känner inget. Varför?


God fortsättning

Så då har man lämnat norrland och är hemma i södern igen. Saknar mamma och pappa men samtidigt är det skönt att vara hemma i sin egen lya. Nu har jag täckning på mobilen och obegränsad tillgång till Internet, underbart! Har känt mig lite isolerad och ganska avskärmad från omvärlden...


Igår var det som bekant Nyårsafton. Jag firade in det nya året hemma hos mrsjessies och hennes man tillsammans med Dumle och hennes kille. Det var hur trevligt och mysigt som helst. Tiden bara sprang iväg och jag var inte hemma i sängen förrän fem på morgonen. Vi åt trerätters och lekte lekar hela kvällen/natten lång. Till förrätt hade Dumle gjort en Lax och Räk cocktail, huvudrätten gjorde mrsjessies med man och det blev inget mindre än smördegsinbakad fläskfilé med potatisgratäng och sallad. Efterrätten stod jag för, Toscapäron med glass. Allt blev riktigt lyckat! Jätte gott!  

Tack för en jätte trevlig nyårsafton! 


2009 började bra. Jag har nämligen bokat en resa till Thailand! Wiiiihihihih det pirrar i magen bara jag tänker på det! Längtar så otroligt mycket fastän det är en evighet kvar tills vi åker, nästan ett år. Den 17 november bär det i väg till Phuket i två veckor. Nu blir det till att jobba som en idiot framöver.


I morgon är det slut på snaskandet också. Nytt år, nya tag (inget nyårslöfte dock). Ska bli lite hårdare med pointsen och inte unna mig så mycket onyttigt under helgerna. Är jag principfast och ambitiös når jag målet fortare! Ska börja med att bli av med de plus tre kilona jag lagt på mig under jul och nyår. Jag skäms.



Hit ska vi åka...



...och här ska vi bo =)


Bättre start på det nya året kunde jag inte haft!