Pain is temporary - Quitting lasts forever

Idag har det varit invägning i mitt vardagsrum, vilket innebär ännu en ny officiell start mot målvikten. Dessa måndagar... =) Vågen visade 65,1 kg men jag tror den ljuger. Jag känner mig större än någonsin och kläderna sitter tajtare än någonsin. Men nu ska det minsann bli andra bullar! Jag tänker såhär; 10 veckor är inte så lång tid och oavsett om jag går ner i vikt eller struntar i det, så kommer dessa 10 veckorna att passera. Då kan jag antingen vara nöjd eller fortsätta vara lite rund å trind. Jag väljer målet! =)

Jag var på spinning idag och såg som vanligt fram emot Madelenes killer-pass, men till min stora fasa så trippar Jenny in fem minuter innan passet och sätter sig på ledarcykeln. NEEEEEEJ!!!!!  Inte övertjecka skrika-peppa-klappahänder- Jenny. Hon tvingar alla till detta och jag gillar det INTE. Jag har medvetet lyckats undvika hennes pass och har hittills lyckats väldigt bra. En gång med hennes som instruktör räckte. Nu tycker jag ju inget illa om henne som person, men som instruktör, me no like! Varför måste man tvinga folka att gapa och skrika och klappa händerna? Det är ett spinning pass! Jag blev så irriterad att jag gick från passet 10 min innan det var slut....En stor del varför jag gjorde det berodde iof delvis på att cykeln inte gick att trampa på...men Jenny gjorde inte saken bättre!

Nåja...längst fram i spinning salen sitter det alltid en äldre dam, runt 50-55 år gamla och varje gång kan jag inte sluta att titta på henne. Hon är så fruktansvärt smal, alltså anorektisk. Hennes överarmar är lika tjocka som underarmarna, låren finns inte. När hon lutar sig fram över cykeln så finns ingen mage överhuvudtaget, bara en bröstkorg och höftben som sticker ut. Borde man inte som instruktör säga stopp...men det är klar, sånt är väl ganska svårt och känsligt. Men i alla fall, nu till saken. Hur länge ska man hålla på att banta? Jag fyller 29 år om några månader och har tyckt att jag varit tjock sedan 9 års ålder (fast jag egentligen inte var det. inte alls), den här kvinnan är runt 50. Varför kan man bara inte vara nöjd med sig själv och gilla läget? Är det så här det ska fortsätta? 30 år till av konstant bantande, att aldrig kunna njuta fullt ut av en pizza utan att få dåligt samvete efteråt? Jag vill inte ha det så. Jag antar att det sitter i huvudet men vore det inte helt underbart om man bara kunde hitta en sund balans mellan maten och träningen!

Högen!

I dag har jag handlat varorna inför vår våffelkväll! =)


"Den rätte för Rosing" - Vilket skämt!!

Åh vad jag stör mig! Vad är det för fel på henne!? Vad är det för killar som är med? Detta ska vara killar som hennes vänner har valt ut och som ska passa henne. Seriöst, är det verkligen nån av dessa som är den RÄTTE? Det måste ju säga en del om Rosing och hennes vänner. Hade mina vänner ordnat ett gäng killar jag fick dejta hoppas jag innerligt att de hade haft högre tankar än så. Hur har den där idioten Johan fått vara kvar så länge? En vuxen fjortis utan ambitioner som knarkar, är snål, ljuger och bara sover. Det är för mig en gåta...Hugo19 år verkar ju i dagsläget ta hem priset som plastpappa till en 15-åring...Ser hon seriöst någon framtid där? Det kommer sluta med att man ser Rosing på löpsedlarna - "Rosing dumpad! Bräddad av sin dotter". Det skulle inte alls förvåna mig... Ytligare människa får man nog leta efter. Vem blir snyggast på bild tillsammans med Rosing? Vem eskorterar henne bäst? Alla har vi ju olika egenskaper som värdesätts...Jag vet, ingen tvingar mig att titta men jag kan bara inte låta bli! Vet inte om jag ska skratta eller gråta =)

Jag fick förresten tillbaka tentan idag och kors i taket, jag fick VG! Wiiii! Väldigt nöjd med min insats =)

Frukost
yoghurt
hallon blåbär
= 2 points

Lunch
potatis och löksoppa
två mackor
= 8 points

Middag
naturdiet
= 1,5 points

Mellanmål
äpple

Totalt: 11,5 points
Motion: ingen

Måndagens points

Frukost
Yoghurt
hallon blåbär
= 2 points

Lunch
Naturdiet
=1,5 points

Middag
2 mackor med ost och paprika
= 5 points

Mellanmål
Äpple

Totalt: 8,5 points
Motion: 1 h spinning

Visdomsord från Tabita

Nu är jag tillbaka igen och kommer förhoppningsvis skriva oftare än jag gjort de senaste två veckorna! =)

Det verkar som att jag kommer klara nästa månad med. I morse ringde chefen och frågade om jag kunde jobba något i veckan, vilket jag gladeligen sa att jag kunde. Så nu har jag fått hela 4 dagars jobb! Härligt!

Jag har varit en sväng i skolan nu på förmiddagen och träfat Mickan. Vi har gått igenom uppsatsen och den tar sig faktiskt, även om det inte går så snabbt som vi hade önskat =) Vi var tvungna att ändra lite småsaker inför imorgon då vi ska skicka in den till vår handledare. Ska bli spännande att se vad han säger och vad som händer med den nu när han slutar...

I går åkte tjejerna hem till Blekinge igen efter en väldigt trevlig helg! Vi har bowlat, festat, spenderat pengar, ätit gott och bara umgåtts. Jag saknar dem redan, men jag ska allt försöka spara ihop lite pengar så att jag kan åka ner och hälsa på på SRF i sommar! På torsdagen spelar band som ZZ Top, Twisted Sister, Hammerfall, Flogging Molly, Bullet, Volbeat, Pain och H.E.A.T så köper jag en biljett så blir det till torsdagen!




Soft

Igår var det tenta time, så mellan 13 och 16.45 skrev jag så att pennan glödde. Jag tycker dock inte om känslan när man lämnar tentasalen och inte ens har ett litet hum om hur det kan ha gått. Den känslan hade jag igår. Jag kan ha klarat den lika mycket som jag kan ha kuggat. Juridik är så luddigt tycker jag. Allt handlar hela tiden om tolkningsfrågor...Men jag svarade i varje fall på alla frågor och jag hänvisade till lämpliga paragrafer (ja, enligt min åsikt då). Hoppas det räckte bara...Har faktiskt ingen aning om hur jag ligger till.

Idag har jag softat, fast jag har uppsatsen hängandes över mig. Men dagen efter en tenta så får man faktiskt softa med gott samvete. Det har jag bestämt =) Klockan 9.00 i morse befann jag mig hos frisören för att göra en uppfräschning av håret. Lööövley! Tre timmar senare gick jag därifrån med nyblonderat hår, utan kluvna toppar och pinsam utväxt. Att så lite kan göra så mycket! =) Sen blev det en sväng till gymmet för att träna och sola. Känner att jag behöver lite färg på kroppen så det blir nog ett besök imorgon med!

Nu ska jag fortsätta att städa det sista innan tjejerna från Blekinge kommer och hälsar på. Jajjemän, i helgen får jag fint besök från söder!


....

Hur f-n kunde den låten vinna!???? jaja, om ni framöver undrar varför jag inte skriver nåt i bloggen så beror det på att jag har hoppat från balkongen...


Melodifestivalen

Okej, som en del av er vet så är jag ingen fän av melodifestivalen. Jag gillar den inte alls faktiskt. Hela grejen har blivit förstörd av alla dessa delfinaler. Annat var det förr, när det var melodifestivalen så var det just melodifestivalen!  Men i alla fall, i brist på annat så sitter jag här nu ändå och tittar på melodifestivalen. För att den ska ge mig någon form av tillfredställelse så tänkte jag dela med mig av mina åsikter av spektaklet.

Måns - Hope and glory. Jag glömde lyssna på låten då jag bara kunde fokusera på hans poser. Inte ofta man får se en kille stå så bredbent på scen...trodde han skulle göra en splitt.

Caroline af Ugglas - snälla, snälla. Ja men snälla sluta sjung! Fattar inte vad hon gör med i melodifestivalen. Låten skulle kanske kunna var bra om den spelades i ett annat samanhang. Inte i melodifestivalen. Gud nej!


Agnes - Love, love, love. Var årets Carola/Perelli wannabee. Hon fick till och med låna den berömda fläkten.

Heat - 1000 miles. JA! Äntligen lite riktigt musik!! Hejja hejja hejja!!

Emilia - Your my world. Vad säger man? Vart hittade de henne? Hon har avancerat från en big big world till your my world... Sämsta låten hittills.

Alcazar - stay the night. En riktigt schlager

Sarah Dawn Finer - Moving on. Hmm...kan inte ha gjort något intryck eftersom jag inte kommer ihåg låten.

EMD - Baby goodbye. Kass. Tur att man kunde titta lite på snygg-erik.

Sofia - Alla. Vad var det? Hon va lika malplacerad som Af Ugglas.

Molly Sandén - Så vill stjärnorna. nänä...påminner om Kristina från Duvemåla.

Marlena - La voix. Seriöst, vinner den här låten så hoppar jag från min balkong. När blev opera schlager?

Så där. Nu har jag dissat ner tillräckligt på melodifestivalen för i år.


Drömtydning

I natt drömde jag om spindlar vilket jag gör rätt ofta. Vanligtvis brukar jag drömma om en spindelmamma som förökar sig tills det kryllar av miljontals små spindlar runt omkring mig. Men inatt drömde jag om två gigantiskt stor spindlar som sprang omkring vid min säng. *Ryser* Jag avskyr verkligen de vidriga varelserna. I ren panik tog jag fram dammsugaren och sög upp dem som jag brukar göra, men sen när jag skulle bära bort dammsugaren så kröp de ut igen, ännu större än de var innan. De bara växte och växte i storlek. Usch!

Blev lite nyfiken på vad spindlar innebär i drömtydningens värld, så nu har jag Googlat. De svaren jag fick fram var att spindlar varslar om tur och goda saker. Att man ska fortsätta mot det hägrande målet. Även att det brukar vara en symbol för moder jord och modern. Jag förstår inte? Har detta med skolan att göra? Är det hägrande målet slutet på uppsatsen? Och modern? Försöker de muterade spindlarna pika mig, att min biologiska klocka tickar? Drömmar brukar ju anses vara ett budskap från det undermedvetna....Jag är förvirrad.


Paus

Mitt liv står på paus för tillfället. Det enda jag gör är pluggar. Så tom onsdag nästa vecka kommer jag att ha fullt upp. Då har jag nämligen tenta i arbetsrätt plus att min c-uppsats ska vara klar då. Men att den kommer vara klar är typ en chans på miljonen. Vi ligger efter som attan så därför blir det till att plugga och skriva ungefär dygnet runt. Jätte tråkigt och jätte osocialt. Jag har varit väldigt dålig på att blogga det senaste, jag vet. Jag har tom fått pikar för det och jag tar åt mig till fullo =) Men på onsdag är jag garanterat tillbaka! Ska allt försöka kasta in nåt inlägg innan det också men just nu så får jag dåligt samvete fort jag ägnar min tid åt något annat än skolan.  

När det gäller vikten, träningen och pointsen så går det väl sådär. Har fortfarande inte vägt mig men jag försöker röra på mig varje dag och äter nyttigt...ja, för det mesta iaf =)

Måndag

Frukost
2 ägg
= 4 points

Lunch
Havregrynsgröt med mjölk och äppelmos
= 3 points

Middag
Lax med sås
= 4 points

Mellanmål
2 chai latte
äpple

Motion: 1,5 h promenad
Totalt: 11 + chai latte

Trilogin Millennium

Igår var jag som sagt på bio med några vänner och såg "Män som hatar kvinnor". Den kan jag starkt rekommendera. Riktigt otäck ibland och mycket råare än vad svenska filmer vanligtvis brukar vara. Jag har inte läst någon av Stig Larssons böcker, men nu är jag väldigt sugen på att läsa millennium trilogin. Med tanke på filmen och den bra kritiken hans böcker har fått tror jag knappast jag blir besviken =)


Frukost
1 ägg
= 2 points

Lunch
potatis och löksoppa
= 2 points

Middag
potatis och löksoppa
i burk makrill i tomatsås
= 4 points

Mellanmål
Banan
= 1 points

Totalt: 9 points (på tok för lite, jag vet)
Motion: 30 min löpband, 10 min rodd, 20 min crosstrain

Potatis- och löksoppa



Snabb, enkel och god soppa för 2 personer, 2 points

½ purjolök eller en gul lök
½ msk margarin el olja
3 medelstora potatisar
5 dl vatten
1 buljongtärning
ev ½ tsk salt
ev ½ krm peppar
persilja

Skala och skär potatisen i mindre bitar, skär även purjolöken i tunna skivor. Smält margarinet i en gryta. Fräs löken i margareinet. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningen och låt det koka upp, sänk sedan värmen och låt soppan koka i ca 10- 15 min under lock tills potatisen mjuknat. Smaksätt ev mer salt och peppar. Strö sedan persilja över. Jag hade lite frusta grönsaker hemma så jag tillsatte dem i soppa för att göra den lite matigare.

"I sing you to me"

Jag var på bio för ett tag sedan och såg Australia. Underbar film, den måste ses! Man skrattar, blir kär och fäller en tår. Jag är egentligen inte så förtjust i den här typen av film, men det var verkligen jättebra! Kanske för att jag inte hört talas om den innan och därav inga förväntningar. Gillar man inte storyn (men det gör man) så kan man se den endast för läckerbiten Hugh Jackman! Het het het! Ikväll blir det bio igen, men den här gången "Män som hatar kvinnor".



Tisdag

Frukost
1 ägg
= 2 points

Lunch
Kyckling i tomat och fetasås
Sallad
= 12 points

Middag
Havregrynsgröt
mjölk
äppelmos
= 3 points

Totalt: 17 points
Motion: 20 min power walk, 10 rodd, 10 min cross train


Då var det måndag igen...

Första dagen på mitt nya liv. Igen. Det har gått ganska bra faktiskt =) Jag var nog på mitt jobbigaste spinning pass hittills. Passet kändes som en evighet verkligen. Jag satt och försökte räkna låtarna men det gick inge vidare. Trodde att här kommer äntligen sista låten och då säger instruktörer "Ja, nu är det bara tre låtar kvar!" TRE LÅTAR!!! Herregud jag lider ju av syrebrist, illamående och mjölksyrade ben! Hur ska detta gå!? Men det gjorde det ju, som alltid. Den här instruktören har det absolut jobbigaste passen men hon är också den bästa på att peppa. Det gör ganska mycket för en annan som bara vill gå av cykeln och dö en liten stund. För som hon säger, orken och motivationen sitter i huvudet, inte i benen. Och man måste pusha sig själv om man vill bli bättre, snyggare och starkare!


Frukost
1 ägg
= 2 points

Lunch
Taco gratäng med sallad
= 12 points

Middag
grillad kyckling
= 4 points

Motion: Spinning
Totalt: 18 points
 

Färdigsvullat!

Nu har jag suttit här och planerat veckans matsedel. Nu är det nämligen slut på senaste veckornas svullande! Imorgon börjar jag slaviskt med träning och points igen. Jag har inte vågat väga mig då jag kan tyckas se att de försvunna kilona är tillbaka =( Vill man ha en fin kropp som mår bra så får man kämpa! Jag har förstått att det krävs hårt arbete och sund livsstil, det finns ingen genväg hur mycket jag än vill intala mig det...Känns lite roligare nu när våren närmar sig och solen visar sig, promenaderna bli mycket trevligare =) Det är faktiskt bara 3 månader kvar tills sommaren är här. Jag ska klara detta!!