18 Points

18 points, det är så mycket jag får äta på en dag enligt VV. Grönsaker, bär och frukt (utom banan) får man äta så mycket man vill av eftersom de innehåller 0 points. Bra det, eftersom det är väldigt lätt att man går över de magiska 18, så blir man hungrig kan man ju alltid unna sig ett äpple! Mellanmålen ska ju vara väldigt viktiga för att hålla fett förbränningen på topp sägs det...

Frukost
Naturell Yoghurt
Frysta hallon
GI musli
= 3 points

Lunch
Pasta och spenatstuvining
Vatten
= 6,5 points

Middag
Pasta och spenatstuvining
= 6,5 points

Mellanmål
Banan
Äpple
= 1 points

Totalt: 17 points
Motion: Prommis 45 min


Källa: Google

sNOoza

I DID IT! Jag trotsade snoozandet, tog på mig kläderna, hämtade MP3:n och gick på min morgonprommis. Det var verkligen jätte skönt. Fattar inte varför jag inte brukar göra det oftare, men det blir det ju ändring på nu... =)
Igår laddade jag mp3n med lite ny musik, lite roligare att gå ut och gå då... Gick en runda på 45 min, tänkte försöka dryga ut den till en timme, men jag har inte hittat någon bra väg ännu. Nåja tycker faktiskt 45 min är ganska ok ändå!

Idag har jag spenderat ännu mer pengar! Jag och en kompis tog bilen och åkte till Allum, så nu hänger det ännu mer nytt i garderoben =) I bilen på väg hem hann jag lova henne att vi ska börja morgonsimma. Så vid löning nästa månad ska vi köpa ett 10-kort....Eller lovat och lovat. Jag hade lovat, men sen ändrade jag mig när hon sa att hon bara skulle köpa en baddräkt först. Vad ska hon med den till?! Jag menar, ska tjockis ha en bikini och smalis en baddräkt...nänä!  Då kan man ju undra varför jag inte bara köper en baddräkt då...men varför ska jag göra det när jag är en fattig student och bara kommer använda den 10 gånger. Jag tänkte att jag skulle köra med logiskt tänkande på badhuset istället. Typ, om jag inte tittar på någon så ser ingen mig heller...Det brukar funka, fokuserar man och tänker tanken tillräckligt länge så brukar den bli sann! ;-)

Jag har varit duktig med maten idag också. Bara nyttigt...nästan...jag fick ett litet återfall vid 17-tiden och en av de godaste smoothisarna jag någonsin druckit slank ner. Nåja, man kan ju inte alltid vara perfekt ;-)

xoxo


Bingo!

Idag är min sista uppvärmningsdag. Och jag som knappt känner mig uppvärmd...haha.

Det finns en sida på nätet där man kan räkna ut sitt BMI, kroppsfett, energibehov osv. Enligt deras uträkning ska jag äta 1495 kalorier per dag om jag ville gå ner i vikt...inte speciellt mycket alltså. Jag hade nu tydligen ett BMI på 25.6 (=överviktig)..... Innan sommaren, dvs i Maj låg det på 23.2. Ur viktsynpunkt har detta varit en katastrofal sommar. OMG!! Jag anser att det bara kan bli bättre. Har funderat lite på om jag ska börja med viktväktarnas points system igen...känns så jobbigt bara... men det blir nog bäst så ändå. Ska jag göra detta kan jag lika gärna göra det på riktigt. Det positiva med pointsen är ju att jag hela tiden har koll på hur mycket jag ska äta för att kunna nå mitt mål, och jag vet ju att det funkar bara viljan och motovationen finns där.


Jag har förberett en massa idag och känner mig gött laddad! På måndag så är de hard core som gäller! Idag har jag planerat in veckans träning, inventerat mitt kylskåp samt skafferi och insett att jag måste bege mig till affären...Tror jag måste inventera kylen oftare. Jag råkade hitta en liten påse potatis som inte såg ut som potatis längre...en dag till och potatisarna hade traskat ut ur kylen själva....yak!

Jag har även mätt mig nu och vägt mig...ångest säger jag bara.

Förresten så blev det inga miljoner på bingolottot igår...oväntat. Men vi var nära att kamma hem några kilo guld och en Volvo =) det var nästan lite nostalgikänsla som infann sig, bara duttpennan som saknades...Men ibland undrade jag om det verkligen var bingolotto vi tittade på eller ett hyllningsprogram till Lasse Berghagen...Tänk om jag hade vunnit en ny lott...Det skulle nog vara bland det värsta som kunde hända eftersom det skulle innebära ytterligare en lördag kväll med Lotta...I övrigt var det väldigt trevligt, så trevligt att vi tom glömde spela... =)

Imorgon ska jag börja dagen med en morgon promenad! Det e sant! Jag lovar...inget mer snoozande! =)

xoxo



 


Vuxen poängen ökar

Gårdagens AW blev både händelserik och underhållande. Jag har nog faktiskt inte haft så roligt och skrattat så mycket på väldigt länge. Innan vi skulle gå ut sa Dumle att hon hoppades på mycket intriger, men sånna intriger som inte innefattade henne. Och gissa vad!? Hon fick som hon ville. Hela kvällen var ganska komisk faktiskt. Det var lite i stil med "Jag gillar en kille som gillar en tjej, som gillar en kille som gillar mig" men kanske inte så ordagrant. Det var en soppa kan man sammanfatta det som. Träffade en ny vän också. En ego boost vän. haha.
Efter after worken så gick vi vidare till ett annat ställe, kanske mest för att hälsa på våra favorit vakter =) I fyllan och villan vill vi gärna tro att en bra dag på jobbet för dom, inte är en bra dag förrän de har träffat oss, inventarierna. I själva verket tycker de nog bara att vi är tragiska som alltid hänger där, dock inte lika mycket nu som förr...nåja, de är iaf väldigt rara och trevliga =)
Kvällen slutade runt 01-tiden med lite natta mat, man börjar ju bli gammal nu så man orkar ju inte lika mycket som förr..haha..

På tal om gammal så ska jag hem till en kompis ikväll och spela bingolotto. Undra hur många vuxen poäng det är... Men det ska bli trevligt att bara softa lite, plus att jag kanske blir rik också! Shajse, jag var nog 10 år sist jag spelade!

Viktsituationen tänker jag inte ens nämna idag. Inget prat är lika med dålig dag. Bra sammanfattning tycker jag. Lördags fika med tjejerna säger en del...


xoxo

Uppvärmning

Nu är jag gladare. Tänk vad lite shopping kan göra! Det är som terapi för kroppen =) Två nya linnen, en ny tröja och en ny kjol och humöret är på topp! Nu sliper jag tom ha ångest inför vad jag ska ha på mig ikväll. Jag och min Dumle ska på lite AW ikväll. Det känns som evigheter sedan sist så jag hoppas detta blir en händelserik och underhållande kväll, kan ev blir lite intriger också, men hey, jag bjuder på det. Tanken var ju att jag skulle fira att tentan var gjord. Men jag kan lika gärna tröstfira. Samma sak.
När man ska gå ner i vikt så kanske det inte är så bra att dricka öl, men jag har ändå inte skött mig speciellt bra idag. Åt lunch på en restaurang inne i stan. Pasta blev det. Väldigt god och väldigt gräddig...Bara för att man vill gå ner lite så kan man ju inte sluta njuta av livets goda, syftar då på ölen ;-) Mitt ambitiösa liv börjar iaf på måndag (ja på måndag!) de här dagarna är bara lite uppvärmning...


xoxo


Omtenta here i come.

Skit tenta.

Jag är sur.

I-lands problem

Jag kan liksom inte bestämma mig för vilken layout min blogg ska ha. Är inte det ett i-lands problem så säg?! Men nu tror jag iaf att jag har bestämt mig =)

Idag var första dagen på mitt nya hälsosamma liv. Överlag är jag rätt nöjd. Jag var på mitt första spinning pass sen innan sommaren och jag kan meddela att jag inte är i toppform, men det ska det minsann bli ändring på! När jag väl kommer igång så brukar spinning bli som något av en drog för mig. Jag älskar spinning innan och efter passet, men avskyr det verkligen under passets gång... Min plan är att träna tre spinning pass i veckan och två body pump, samt ett gäng flitiga promenader. Tror det blir en bra blandning av styrka och kondition.

Hoppar mätningen idag tror jag. Annars hamnar jag bara i en mindre depression. Ikväll tycker jag det räcker med att tänka på hur tajta jeansen har blivit under sommaren...bara det är en motivation i sig =)


Jag och Ida har fått tillökning i våran kamp mot kilona, så nu är vi hela tre stycken! Hon tyckte att vi skulle döpa vårat projekt till Fat Race. Vilken utmärkt ide tycker jag! Så om det är någon annan som känner sig manad att joina oss i vårat Fat Race så är ni välkomna att delta!


God natt!


xoxo


Nu så...

Nu finns det inga ursäkter längre. Lika bra att ta tag i mitt liv. Jag menar, om jag gör detta helt offentligt så går det ju inte att misslyckas. För hur roligt är det..."titta där är hon som har bloggat i 5 år om att gå ner i vikt..." Henne vill man ju inte vara, så here we go!

Jag och en kompis satt i skolan och diskuterade våra viktproblem. Vi har nämligen samma mål, dvs minus 10 kg. Det började med att vi skulle vara varandras "stödpersoner". Du vet, sånna som Anonyma Alkoholister har...när man blir sugen så ringar man (på något ätbart alltså..). Det gick inge vidare med tanke på att båda verkar ha rätt dålig karaktär när det gäller vissa saker. Så nu har vi kommit på den underbara iden att blogga bort våra kilon! Heja oss!

Tänkte lägga upp lite mått, mål och träning men det få bli imorgon för nu måste jag plugga. Tenta på fredag betyder inget liv och panik plugg.

xoxo


Kolla http://imonadiet.blogg.se

Välkommen till min nya blogg!