...fortsättning följer ang telefonförsäljare!

I knew it! Jag visste att det skulle bli problem när den där snorkiga amöban från Comhem ringde i söndags. Idag loggade jag in på mina sidor via comhems webbsida. Vad står det där? Jo, den där bruden har inte alls lagt in mig på det erbjudandet hon sa! Hon har bokat in min på det DYRASTE avtalet som skulle kostat 499 kr i månaden! Jag vet verkligen inte om jag ska hata telefonförsäljare eller bara tycka synd om dem eftersom att de har ett sånt otacksamt arbete. Så nu har jag suttit i telefonkö i 30 minuter och pratat med två olika operatörer för att fixa till detta, ett erbjudande som jag från början inte ens ville ha! Till slut fick jag i alla fall prata med en jättetrevlig Martina som hjälpte mig och ställde allt tillrätta. Hon till och med ringde upp mig och fixade mina tv-kanaler, det kallar jag service det! Bland det värsta jag vet är när folk är missnöjda, ska klaga och är riktigt otrevliga. Man kan faktiskt visa missnöje men vara trevlig samtidigt. Med lite ödmjukhet kan man komma långt i livet =)

När vi ändå är inne på ämnet telefonförsäljare....Igår ringde ännu en, men den här gången på mobilen.
-Hej! Jag heter blablabla och ringer från LeStudio. Jag ringer eftersom att jag har ett jättebra erbjudande till dig! (väldigt tjeck och trevlig)
-Åh, tack! Men jag är inte intresserad. (också väldigt trevlig)
-Mäh! Jag har ju inte ens sagt erbjudandet ännu! (inte alls lika trevlig)
-Nä, men jag har pratat med er förut och jag är inte intresserad av att fota mig. (fortfarande trevlig)
-Jaha! Men då tar jag bort dig ur vårt register! (riktigt fräser till mig) Så hör vi inte av oss till dig me...KLICK!
Hon la på i örat på mig!!!

Charmkurs någon?


Ny tjänst

Varför kan man inte blockera vissa telefonnummer i mobilen? Det borde finnas en funktion som hindrar vissa inkommande samtal och sms att komma fram. Varför finns inte detta? Allt annat finns ju i mobiler nu för tiden. Är det ingen som kommit på detta? Isånna fall ska jag ansöka om patent på idén!

Telefonförsäljare

Känner ett mindre hat för hela telemarketingbranschen. De är påträngande, ettriga och ibland till och med otrevliga. Idag, (söndag!) klockan 10.30 ringer Comhem till mig. De ville erbjuda mig något paketpris där digital-tv ingick eftersom jag redan är kund. Månadskostnaden skulle tydligen bli billigare än vad jag betalar idag. Jag skulle få en sänkt månadskostnad från 349 kr till 289 kr i stället. Jag sa att jag inte var intresserad då det av någon konstig anledning aldrig brukar bli billigare i slutändan plus att jag är fullkomligt nöjd med de kanaler jag har. Som vanligt fortsatte hon att tjata. Hon förstod inte hur man kunde säga nej till att få något extra och dessutom få lägre månadskostnad. Hon garanterade mig att det endast skulle kosta dessa 289 kr under en bindningstid på 18 månader. Jag frågade uttryckligen om det endast var denna månadskostand eller om det tillkommer, eller blir högre pris efter x antal månader. Nej, det skulle vara detta priset. Jaja, ok då säger jag....och så började hon spela in avtalet som de alltid gör..."Stämmer det att du har gått med på detta...blablalbla...för endast 289 /månad, med 1 kr kostnad i startavgift, 1 kr för digitalbox, 90 kr i porto, 180 kr i halvåret för tv-kortet..." What? Hon sa INGET om detta, trots att jag frågade henne! Detta innebär att det blir 540 kr extra under denna 18 månaders perioden. Slår man ut detta så blir månadskostanden istället 329 kr. Så det som hon alltså lovade skulle bli en månadskostnad på 289 kr blir egentligen en månadskostnad på 329 kr. Idag betalar jag 328 kr....wow! Hela 1 kr billigare i månaden! (Då räknade jag inte med portot).

Nu låter det som att jag är världens snålaste, men det är inte så att jag tycker det är dyrt på något vis, utan faktiskt ett väldigt bra erbjudande. Jag får ju ändå boxen "gratis" till samma pris som jag betalat innan. Det som stör mig är att försäljaren inte berättade all information och kostnader innan själva avtalet var inspelat, trots att jag flera gånger frågade om tilläggsavgifter osv. Plus att hon dessutom nästan dumförklarade mig när jag först inte villa acceptera erbjudandet då jag skulle "spara så mycket pengar". 1 kr, jo tack! 1 krona är ju trots allt början på en miljon =)

Nu ska jag surfa in på comhem.se och se vilka 8 kanaler jag ska välja att fördriva tiden framför =)


Nystart

Det kommer en liten sen uppdatering, men i fredags var det dags för invägning. Det blev en nystart på 64,4 kg. Jag var förresten på efterfest igår med det gamla vanliga gänget från förr. Steko kallade mig för en chubby chick...det klingade inge bra i mina öron...Jag vill inte vara en chubby chick! Nu jäklar!


Torsdag

Frukost
Yoghurt
Hallon
= 2 points

Lunch
Thai-wok
= 5 points

Middag
Pastasås med Becon
Pasta
= 10 points

Mellanmål
Päron
äpple
= 0 points

Motion: 2 cykelturer 40 min
Totalt: 17 points


Lite ditt och datt

Nu har vi äntligen blivit klara med vår c-uppsats och även fått klartecken från vår handledare att vi är redo för opponering. Gött! Det tog bara 15 veckor...men bättre sent än aldrig! Nu måste jag bara få tag på gruppen vi ska opponera på så att vi kan bestämma en tid. Hoppas det inte tar alltför lång tid innan hon svarar på mejlet. Nu är det bara fem veckor kvar på min utbildning...

Jag har fortfarande inte hört något från jobbet där jag var på intervju. Tycker det är lite skumt att han fortfarande inte har hört av sig, när han sa att han skulle ringa oavsett om jag fick jobbet eller inte. Detta var ju förra veckan. Funderar på att ringa själv och fråga hur det gått. Det känns ju inte så jätte positivt att han inte hört av sig, men då vet jag i alla fall. 
Pratade med Chefen på mitt jobb förut och det verkar som att det kan finnas jobb för mig i höst om jag skulle vilja. Känns skönt att veta, som en sten föll från mina axlar.

Imorgon är det Fredag och då är det vägning! Ska bli intressant och se om det hänt något på vågen efter min nystart. I förrgår köpte jag mig en "ny" begagnad cykel. En jättefin tantcykel! Så nu ska jag minsann cykla till jobbet varje dag i sommar! Det kan ju bara vara positivt om man vill gå ner i vikt! Jag är bra nojig att någon ska stjäla min fina tantcykel så igår gick jag på en långpromenad ut till köpcentrat och köpte ett extra lås. Nu står den fastkedjad utanför porten. Höhö!

I morse tog jag min första "långtur" med cykeln, det blev till tandläkaren. Usch, jag gillar verkligen inte att gå dit, men som tur var hade jag inga hål. De bara putsade lite och tog bort lite tandsten. Egentligen är ju inte själva undersökningen så farlig, det är mest det där hemska ljuden som får blodet att isa i mig. Fy! Nu ska jag snart trampa iväg till gymmet för att sola lite. Orkar inte träna idag. Jag cyklar ju dit, det måste väl räcka? ;-)


Thai-wok



2 personer 5 points/person

1 block nudlar/person
½ - 1 påse wok grönsaker
2,5 dl Kelda Spicy Thai soppa
2 vitlöksklyftor
Soja

Orginalreceptet kommer från 56kilo.se

Onsdag

Frukost
yoghurt
Hallon
= 2 points

Lunch
2 ostfrallor
= 10 points

Middag
Thaiwok
= 5 points

Mellanmål
Äpple
Päron
= 0 points

Totalt: 17 points
Motion: promenad 1h 45 min

Måndag

Frukost
Yoghurt
Blåbär
Hallon
= 2 points

Lunch
Ris och lax med räksås
=10 points

Middag
2 ostfrallor
= 10 points

Mellanmål
äpple
=0 points

Totalt: 22 points
Motion: Ingen

Kyckling med färsk oregano

 

Såg att jag visst glömt att publicera detta recept. Väldigt gott med färska kryddor i maten, men tyvärr så hann min Oregano vissna rätt bra på ett dygn...Nåja, det smakade bra ändå =D Orginalreceptet kommer från Matplatsen.

4 portioner 4,5 points/ portion

4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
4 dl milda minimat 7 %
1 ½ hönsbuljongtärning
½ kruka färsk oregano
2 msk balsamvinäger

Lägg kycklingen i en ugnsäker form, salta och peppra. Blanda grädden, buljongen, hackad oregano och balsamvinäger i en kastrull. Pressa i vitlöken och häll sedan över kycklingen. Sedan in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.

Lax med räksås


2 portioner 8 points/portion (räkna extra för tillbehör)

2 laxfileér
2 dl milda minimat 7 %
1 dl räkost 16 %
dill
salt
peppar

Lägg laxen i en ugnsäker form och krydda med salt och peppar. Blanda grädden tillsammans med räkosten och tillsätt dill. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör. Mycket gott!

P som i Points

Tänkte att jag skulle lägga upp en lista på de "vanligaste" måltiderna jag äter, med tillhörande points. Mest för att underlätta för mig själv när jag skriver ner mina dagliga checklistor och för att jag har fått en del frågor från olika håll angående hur många points vissa livsmedel innehåller. På måndag blir det verkligen hårdkörning! Förstår verkligen inte, men motivationen vill inte infinna sig! Så då finns bara ett alternativ kvar, jag får helt enkelt tvinga mig!

Nu var det ett cirka 7 år sedan jag var med i ViktVäktarna, och sättet jag räknar points på är inte helt up to date. Jag räknar till exempel inte points efter Duoval. Jag gör på samma sätt som förr, funkade det då så borde det göra det nu med =)

Frukost

2 st Knäckebröd
Mager skinka
Philadelphia ost
Gurka
= 2.5 points

Havregrynsgröt
Mjölk
Äppelmos
= 2,5 points

2 dl Yoghurt 
Hallon
Blåbär
 = 2 points

Lunch/middag

Kyckling filé 2 points
Lax 4 points
Ägg 2 points
Pasta 2 points
Ris 2,5 points
Potatis 2 points
Nudlar 2,5 points

Tyst

Denna väntan är inte alls kul. Jag har suttit med telefonen inom en radie av en meter hela dagen. Jag började redan i gårkväll när vi var och quizade. Han sa att han skulle höra av sig angående jobbet i slutet av veckan. Jag ser onsdag som början till slutet, och definitivt torsdag! Imorgon måste han höra av sig, annars bådar det inte gott...Denna väntan! Det går nog inte att beskriva hur mycket jag vill ha detta jobbet!!! Jag vet att jag tjatar men JAG VILL HA!

Telefonen har i princip varit tyst hela dagen, men nu precis fick jag i alla fall ett glädjebesked via SMS. Vattnet har gått och Starchick har åkt in på förlossningen! Äntligen! Lillkillen skulle ju ha kommit redan den 11:e så det är verkligen på tiden nu!


Idag har jag varit på gymmet också. Det var jätteskönt och välbehövligt! 40 minuter crosstrain och 10 minuter rodd. Najs!


Kvällspressen

Åhhh! Kan det bara bli slutet av veckan snart! Jag vill veta!!

En av mina webbsidor som jag alltid besöker är Aftonbladets hemsida. De senaste dagarna har artikel om kvinnan som hoppade ner till isbjörnarna i en djurpark prytt hemsidan. Visst, det var en nyhet när det hände, men nu har det ju gått flera dagar. Jag kan bli irriterad på hur kvällstidningarna vinklar saker och ting bara för att försöka få en story. Nu hade de skrivit en fortsättnings artikel om att zooet i Berlin, där detta hände, inte kommer att bättre på säkerheten. Varför ska det göra det? Kvinnan hoppade självmant skrattandes ner till isbjörnarna. Vad trodde hon skulle hända? Ok, att hon var tokig, men ibland får man faktiskt ta ansvar för sina egna handlingar, och inte lägga över ansvaret på någon annan. Det var ju inte så att de hade "dålig säkerhet" där isbjörnarna själva kan ta sig ut, utan en en hög mur, där en galning fick för sig att hoppa ner...Mer synd om isbjörnarna än om henne.





Jag vill, jag vill!

Igår var jag på arbetsintervju. Jag var sjukt nervös innan och tänkte att en redlig dos nerver är nåt som jag verkligen behöver! Jag satt och lusläste min sökajobb-bok och kollade igenom massor av tänkbara frågor som skulle kunna komma, man vill ju inte gå till en intervju oförberedd =) Klockan 16 träffades vi på ett fik i stan och hela samtalet tog cirka 1,5 timme. Såhär i efterhand förstår jag inte varför jag hetsade upp mig. Det gick faktiskt ganska bra. Det var inte ens en intervju utan mer ett samtal. Det enda han frågade var, vem är du? Han ville nog mest se vem man var och hur personkemin mellan oss stämde. Jag hoppas innerligt att jag får jobbet, det verkar toppen! åhh...det hade varit helt underbart! Han skulle höra av sig i slutet av nästa vecka oavsett. Hoppas, hoppas! Lönen var tom över förväntan! Han frågade vad jag hade för löneanspråk och jag tyckte jag låg lite i överkant. Han frågade om jag var nöjd med det för de hade tänkt 2000 kronor mer....Det grämer mig lite att jag la mig lite för lågt...men oavsett så tycker jag det är en bra lön! Åhhh snälla, snälla håll tummarna för mig! =) 



Våren är här! 21 grader på balkongen! =)

Vår!

Vilket underbart väder det har varit idag! Det är verkigen svårt att hitta plugg diciplinen när sommaren närmar sig med stormsteg. Idag blev det bara en halvdag i skolan och istället för att plugga tog jag en långpromenad runt kanalen. Då såg jag det äckligaste! Trodde först det var en sån där plast svan som nån kastat  kanalen...sen såg jag att det inte var en plast uten en riktig en...men när jag kom ännu närmare såg jag att det var en död katt! Usch! Stackars liten! Jag hoppas verkligen att den råkat ramla i, eller kanske gått på isen eller liknande ,så det inte är någon idiot som kastat i den...

Jag hittade lite kort på mig när jag var liten...nästan så att jag bli lite sugen på att skaffa en mini Zero. haha! Om ni någon gång tvivlar på att jag är jag, kan ni alltid ta en kik på mitt öra... =)

    


Telefonsamtal

Nu är jag glad!! Det känns som att vinden har vänt! Jag är nyss hemkommen från en promenad med Dumle. På vägen hem ringer telefonen och displayen visar ett okänt nummer. Tänkte först inte svara men nu är jag väldigt glad att jag gjorde det. Det var från ett jobb som personaladministratör som jag sökt för någon vecka sedan. Den trevliga herren pratade på i en halvtimme och ville träffa mig för intervju på torsdag. Shajse, jag är redan nervös! Han ville att jag skulle tänka på löneanspråk också...det är så svårt. Hur ska man veta hur mycket man kan kräva i lön? Tror jag få ringa och ta ett snack med facket! Nu räknar jag inte med att få detta jobbet (men det skulle vara himla kul), men det känns faktiskt väldigt bra att få komma till intervju! Första steget i rätt riktning =D


RE:

"Tack för din ansökan!

I år har Stena Line mottagit sammanlagt 9500 ansökningar för sommarjobb. Tjänsten som Ekonomiassistent söktes av nästan 1000 personer, varav väldigt många var ytterst kvalificerade.

Vi har nu valt att gå vidare med andra sökande och ber att få önska dig lycka till i framtida jobbsökande.

Med vänlig hälsning XXX"


Jaha, hoppsan. Det var visst inte bara jag som sökte det jobbet...Suck.


illusion

Bilden lånad från aftonbladet


Tänk vad lite photoshop kan göra. Inte konstigt att man lider av konstant tjock-ångest i dagens samhälle och har en skev kroppsuppfattning. Hade jag sett den högra bilden i ett annat samanhang hade jag aldrig reflekterat över att den skulle vara retuscherad (vilket jag självklart egentligen fattar att den är), utan bara tänk "shit, vad snygg hon har blivit!" Men vem har en 14-årings kropp när man närmar sig 30 och har fött två barn? Jag tycker Britney är gött fitt på första bilden. Varför ens retuschera? Jag skulle varit bra stolt om jag såg ut så i dagsläget och absolut efter två födda barn! Vem är det som har kommit på den här retuscherade mallen egentligen? minska midjan, låren, armarna. Förstora brösten, förläng benen och fixa hudtonen...en illusion är vad det är. Modellerna blir smalare och smalare för varje år som går. Läste en artikel om att modellerna idag är 23% lättare än de var för 30 år sedan. Hur skevt är inte detta egentligen? Kvinnor är inte skapta för att vara size zero!

Är detta Britney eller Barbie???

Bild från Goggle



 


Överraskning

När jag kom hem från jobbet idag gick jag för att hämta posten. Till min förvåning låg där ett tjockt paket. Blev bra nyfiken då det oftast bara är räkningarna som dimper ner i postfacket...Det var en svinbra sökajobb-bok! Precis vad jag behöver =) En välkomstpresent till mig som snart ska ut på arbetsmarknaden igen, från civilekonomerna. Jag ska lusläsa den här underbara boken från pärm till pärm så att jag snart får ett jobb! Vägrar vara en av de 12 % som beräknas bli arbetslösa framöver! Som tur är har jag ju min jobbcoach MrsJessie som tipsar mig om bra jobb lite då och då. Toppen! Det tackar jag henne för =) Skickade faktiskt iväg en ansökan i förrgår och ska skicka iväg en ny idag. Håll tummarna!!


I morgon ska vi träffa vår handledare igen. Alla kapitel är klara så nu väntar vi bara på lite feedback och ett godkännande så vi kan gå upp för opponering! Jesus, vad jag vill bli klar med denna nu!