Kyckling med lime och honungsås
4 portioner
4 kycklingfiléer
smör
1 krm svartpeppar
1/2 lime
1 dl vatten
2 dl 5%-ig creme fraiche
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk honung
persilja
4,5 points per person (räkna extra för tillbehör)
Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 5 min på varje sida. salta och peppra under tiden. Tvätta limen och riv den fint i ett rivjärn utan att få med det vita. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingarna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, creme fraiche, smulad buljongtärning, soya och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme i några minuter. Strö över persilja och servera sedan med valfritt tillbehör.
Jag gillar inte stekt kyckling så gör den alltid i ugnen istället. ca 15 - 20 minuter, beror på storlek. Såsen gjorde jag separat för att sedan hälla över kycklingen. Det blev snuskigt gott! =) Lime i mat är nog bland det bästa jag vet!!!
Men vad sjutton hihihi vi ska precis laga det andra receptet du la ut förra veckan på kyckling med creame bonjour...nu måste vi testa detta nån dag oxå...det lät väldans gott det med
kram
Lime i mat är bland det bästa du vet.....you gonna love Thailand my friend :)))
KOmmer du hit nån dag och lagar mat till en gravid padda som knappt kan röra sig eller?? ;))) Såg jättegott ut! Du är så duktig tycker jag!
Gu vad gott det ser ut! Den andra rätten också, nu ska det lagas kyckling, skit vi har ingen lime. Ok jag ska testa den sedan.
Hoppas du mår bättre med förkylningen, tar och ringer någon dag :o) kramar!